20.8 C
Leskovac
utorak, maj 14, 2024

Vladimir Bulatović pobednik takmičenja snagatora „Strongman“

Pročitajte

Apsolutni pobednik Medjunarodnog takmičenja snagatora „Strongman“ u Leskovcu u toku večeri(danas)27.o8.2023.godine je Vladimir Bulatović ,višestrukišampion Srbije u ovomekstremnom sportu iz KIkinde.

Tokom kasnih popdnevnih sati na platou ispred Sportsko-rekreativnog centra „Dubočica“ u Leskovcu u nedelju 27.avgusta tekuće godine održano je Medjunarodno takmičenje snagatora „STRONGMAN“, najačih ljudi iz Srbije, Bugarske i Severne Makedonije.

    Zbog velike vrućine,usled leskovačkih plus 37 stepeni Celzijusa organizator je prinudno odložio ovo takmičenje za par sati. 

U finalnom delu nastupilo je osam takmičara iz ove tri balkanske zemlje a u okviru završnice ovogodišnje 33-e po redu tradicionalne „Leskovačke Roštiljijade“.

  Veoma snažni takmičari uzeli su učešće u sledeće discipline:

– Vuča Kamiona od osam tona 20 metara unapred,

– Podizanje  tereta od 250 kilograma uz montažno  stepenište,

– Nošenje metalnog tereta od 300 i 350 kilograma unapred na 20 metara,

  Ovo zanimljivo takmičenje u ime lokalne samouprave grada Leskovca,grada domaćina otvorio je gradobnačelnik dr Goran Cvetanović.

Predsednik Strongman – saveza Srbije Zoran Stojić gradonačelniku Leskovca i drugim zaslužnim pojedincima uručio je zahvalnice, a učesnicima takmičenja odgovarajuće medalje i pehare.

Nastupili su sledeći takmičari: Tikomir Trajkov  šampion Bugarske,Filip Rakić iz Kraljeva,David Tomić iz Kučeva,VladanŽivković iz Kikinde,Marko Vučić iz Niša,Vladimmir Bulatović iz Beograda,MIljan Belić iz Kikinde ,Lazar Zaharijev iz Severne Makedonije  i njegov sunarodnik Boško Staenkovski iz Skoplja.

 Leskovačku publiku je posebno oduševio David Tomić iz Kučeva,koji je ovaj sport u usavršavanju snage kako nam reče započeo veoma rano ali ne u nekoj teretani već u šumi pomažući dedi i ocu izvlačenju posečenih balvana… 
 Filip Rakić takmičar iz stalne reprezentacije „Strongman-Srbije“  povukao je  kamion  od 8 tona bez posebnog napora , na opšte oduševljenje brojne publike, pred leskovački SRC“Dubočica“.

Tekst i foto -Tomislav Stevanović

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

PREMIJERNO PRIKAZANA NOVA EMISIJA „ROMANI KUHINJA“

Nova emisija "Roamni Kuhinja" premijernio je u nedelju 12.maja 2024. u 21 sat prikazana na YouTube kanalu medija ROMinfomedia. Ova...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img