16.8 C
Leskovac
utorak, maj 14, 2024

ROŠTILJIJADA 2023/Leskovčani uživali u džez muzici i izvođačima sa festivala Nišvil

Pročitajte


Poslednje večeri ovogodišnje Roštiljijade Leskovčani su imali priliku da uživaju u džez muzici i izvođačima sa festivala Nišvil

Učesnici Nišvila su sinoć kao kruna ovogodišnje manifestacije, pokazali su svoje umeće, a priliku da otvori džez veče dobio je naš Leskovčanin Mario Dimitrijević koji je zajedno sa svojim bendom izveo i nekoliko svojih kompozicija.

Pre početka koncerta za njih je priređen prijem u Svečanoj sali grada.

“Trudili smo se da kroz ovih sedam dana na Roštiljijadi zadovoljimo svačije mužičke ukuse. Кao krunu i novinu za završnicu festivala roštilja i gurmanluka ostavili smo džez izvođače sa festivala Nišvill- kazao je gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović koji je dodao da se veče džeza održalo u Leskovcu 2011. godine, međutim, da je ovo prvi put da se održava koncert u okviru Roštiljijade.

Direktor festivala Nišvill, Ivan Blagojević, kazao je ovom prilikom da su za Leskovčane u duhu ove manifestacije pripremili “mešano meso”:

“Najpre će naši bendovi izvoditi malo džeza, pa onda malo etno džeza i na kraju bluz – istakao je Blagojević.

Mario Dimitrijević, džez gitarista iz Leskovca, istakao je da je on zauvek Leskovčanin, koji živi u Beogradu. On se zahvalio na prilici da nastupi na Roštiljijadi.

„Veliko hvala gradu Leskovcu i gradonačelniku što su imali sluha za džez muziku, za nešto malo drugačije. Izuzetno se radujem večerašnjem nastupu“, naveo je Dimitrijević.

Zlata Marinković, članica benda Roma Jezzing Europe, izrazila je zadovoljstvo što će se džez muzika čuti na Roštiljijadi. Кako je navela, publika u Leskovcu će moći da uživa u etno džez, džipsi džez i bluz numerama u izvođenju njenog benda.

U ime benda Slide Ride obratio je Aleksandar Branković, koji je istakao da ovaj sastavk izvodi bluz numere i da nastupom u Leskovcu želi da promoviše tu vrstu muzike i na jugu Srbije.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

PREMIJERNO PRIKAZANA NOVA EMISIJA „ROMANI KUHINJA“

Nova emisija "Roamni Kuhinja" premijernio je u nedelju 12.maja 2024. u 21 sat prikazana na YouTube kanalu medija ROMinfomedia. Ova...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img