13.8 C
Leskovac
petak, maj 10, 2024

HELP i grad Leskovac podelili 13 ugovora mikro i malim preduzećima o donaciji sredstava za angažovanje nezaposlenih lica

Pročitajte

U Sevčanoj sali Skupštine grada Leskovca predstavinici nemačke organizacije HELP i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović podelili su 13 ugovora mikro i malim preduzećima o donaciji sredstava za angažovanje 14 nezaposlenih lica koji će kod poslodavaca biti na stručnoj praksi.

Oni će dobiti maksimum 560 evra po zaposlenom (za zaradu, poreze i doprinose, troškove prevoza i toplog obroka) na period od 6 meseci, a nakon toga, ukoliko poslodavci odluče da angažovanim licima produže ugovor o radu za najmanje godinu dana, moći će kod HELP-a da konkurišu za dodatnu pomoć.

Ovaj vid podrške ekonomskog osnaživanja ranjivih kategorija stanovništva deo su HELP-ovog projekta Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa.

Prilikom uručenja ugovora obratio se gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je kazao da grad Leskovac redovno održava sastanke sa privrednicima, da su tu uvek za njih, da je od 2013. godine zaposleno 11 hiljada sugrađana, i podsetio da je grad Leskovac ponosni nosilac BFC sertifikata sa procentom ispunjenosti od 96,33%.

Predstavnica HELP-a Sanja Mitić obratila kazala je da će regularnost realizacije stručne prakse redovno pratiti mentori angažoovani od strane HELP-a kako bi se obezbedila održivost aktivnosti i dobrobiti i za poslodavca i za lica angažovana na stručnoj praksi.

U ima poslodavaca obratili su se Đorđe Filipović, vlasnik preduzetničke radnje za proizvodnju nameštaja Filipko i Jasna Stajić, vlasnik ugostiteljske radnje Bebinac plus stil.

Ovaj projekat se realizuje uz podršku Švedske vlade preko Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju SIDA, i sufinansira sredstvima Grada. Ukupna vrednost projekta iznosi oko 148 hiljada evra, u okviru kojih Grad Leskovac učestvuje sa 42.732 evra.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Dizel pojeftinio za 2 dinara, bezin za 3

 Na benzinskim pumpama u Srbiji od danas će litar evrodizela koštati maksimalno 203 dinara, dok će se benzin evropremijum...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img