13.8 C
Leskovac
nedelja, maj 5, 2024
NAJNOVIJE VESTI
HRISTOS VASKRSE! SREĆAN USKRS!Romske hrišćanske pentakosne crkve u Leskovcu organizuju proslavu UskrsaBUJANOVAC: Lista Roma SPP – Da smo svi jednaki, Romi kažite Da – Adem Salihiu učestvuje u izbornoj trci za odbornike u lokalnom parlamentuNasilna mobilizacija Roma u UkrajiniU PODVRCU MLADIĆ ČEKIĆEM POVREDIO TROJE LJUDI, POLICIJSKI SLUŽBENIK SPREČIO VEĆU TRAGEDIJUDanas bez struje ulice u romskom naselju „Sat mahala“Pretukao mladića u centru LebanaPrivode se kraju radovi na izgradnji vodovodne mreže od Velikog Trnjana do PalikućeOrganizovane Uskršnje radionice za decu na gradskom trgu u LeskovcuOtvoreno dečje igralište“Srećičica“ u centralnom parku u LeskovcuPodeljeni ugovori udruženjima za realizaciju projekata iz oblasti Socijalne zaštite u 2024.godiniMihajlović: Unija Roma Srbije posle skoro 20 godina izlazi na lokalne izbore u BeograduPrivremeno povučen skandalozan, sraman, diskriminatorski i rasistički predlog da se preimenuje bulevar Šabana Bajramovića u NišuU Leskovcu za 24 sata rođeno šest bebaSkupština Grada Niša u petak odlučuje o promeni naziva Bulevara Šabana Bajramovića, direktor Nišvila Ivan Blagojević to vidi getoizaciju umetnika i latentni rasizamNovo dečje igralište u parku Devet JugovićaOdržan čas istorije „Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu“U leskovačkom porodilištu rođene dve bebeZABRANA sklapanja maloletničkih brakovaU nedelju besplatni preventivni pregledi u Domu Zdravlja i Opštu bolnicu Leskovac

Održan 38. Sajam zapošljavanja u Leskovcu

Pročitajte

Na 38. Sajmu zapošljavanja u Leskovcu, u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale Leskovac, 36 poslodavaca iskazalo potrebu za 600 radnika.

Zainteresovanost poslodavaca bilo je za diplomiranim ekonomistima, pravnicima, menadžerima, tehnolozima, medicinskim sestrama, laboratorijskim tehničarima, vozačima, pekarima, magacionerima, radnicima za rad u proizvodnji, građevini i još mnogo drugih zanatskih zanimanja.

Sajam zapošljavanja otvorio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je tom prilikom kazao da pored komunikacije sa investitorima, privredni ambijent se povećava i sprovođenjem Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje za koji je grad u tekućoj 2023. godini uložio 30 miliona dinara.

„Iz budžeta grada je pre tri dana isplaćeno 10 miliona dinara za dve mere, stručna praksa i javni radovi. Podelu ugovora za ove mere očekujemo do kraja oktobra, dok će ugovori za samozapošljavanje biti podeljeni sredinom novembra“, najavio je Cvetanović.

Direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje Filijale u Leskovcu Olivera Pešić kazala je da je najveća prednost ovakvih sajmova što nezaposlena lica mogu da ostvare direktnu komunikaciju sa poslodavcima.

„Na štandu Nacionalne službe za zapošljavanje svi nezaposleni i svi poslodavci mogu da dobiju informacije o merama aktivne politike zapošljavanja, javnim pozivima i konkursiima. Pozivam sve poslodavce sa teritorije Jablaničkog okruga da se prijave na učešće u programu Moja prva plata, kao i sva lica do 30 godina sa teritorije okruga koja nemaju radno iskustvo za svoje obrazovanje da se i oni prijeve za ovaj program“, kaza je Pešić.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

HRISTOS VASKRSE! SREĆAN USKRS!

HRISTOS VASKRSE - VAISTINU VASKRSE! Uskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img