21.8 C
Leskovac
subota, april 27, 2024
NAJNOVIJE VESTI
Organizovane Uskršnje radionice za decu na gradskom trgu u LeskovcuOtvoreno dečje igralište“Srećičica“ u centralnom parku u LeskovcuPodeljeni ugovori udruženjima za realizaciju projekata iz oblasti Socijalne zaštite u 2024.godiniMihajlović: Unija Roma Srbije posle skoro 20 godina izlazi na lokalne izbore u BeograduPrivremeno povučen skandalozan, sraman, diskriminatorski i rasistički predlog da se preimenuje bulevar Šabana Bajramovića u NišuU Leskovcu za 24 sata rođeno šest bebaSkupština Grada Niša u petak odlučuje o promeni naziva Bulevara Šabana Bajramovića, direktor Nišvila Ivan Blagojević to vidi getoizaciju umetnika i latentni rasizamNovo dečje igralište u parku Devet JugovićaOdržan čas istorije „Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu“U leskovačkom porodilištu rođene dve bebeZABRANA sklapanja maloletničkih brakovaU nedelju besplatni preventivni pregledi u Domu Zdravlja i Opštu bolnicu LeskovacAkcija saobraćajne policije usmerene na kontrolu brzineU Baru održana 19. Generalna skupština NALAS-aIstraživanje Instituta Batut: prisutnije tuče među učenici osnovnih škola, seksualno aktivni sa 11 godinaNenad Zdravković: rešiti problem romskog groblja u LeskovcuU Leskovcu rođene tri bebe u jednom danuU Briselu predsedniku opštine Vrnjačka Banja dodeljena nagrada“Prijatelj Roma“Vozili pod dejstvom droge i alkoholaOdržan komemorativni skup povodom 25 godina od raketiranja voza u Grdeličkoj klisuru u NATO agresiji

HELP i grad Leskovac podelili 13 ugovora mikro i malim preduzećima o donaciji sredstava za angažovanje nezaposlenih lica

Pročitajte

U Sevčanoj sali Skupštine grada Leskovca predstavinici nemačke organizacije HELP i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović podelili su 13 ugovora mikro i malim preduzećima o donaciji sredstava za angažovanje 14 nezaposlenih lica koji će kod poslodavaca biti na stručnoj praksi.

Oni će dobiti maksimum 560 evra po zaposlenom (za zaradu, poreze i doprinose, troškove prevoza i toplog obroka) na period od 6 meseci, a nakon toga, ukoliko poslodavci odluče da angažovanim licima produže ugovor o radu za najmanje godinu dana, moći će kod HELP-a da konkurišu za dodatnu pomoć.

Ovaj vid podrške ekonomskog osnaživanja ranjivih kategorija stanovništva deo su HELP-ovog projekta Pomoć pri zapošljavanju i samozapošljavanju ugroženih grupa.

Prilikom uručenja ugovora obratio se gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je kazao da grad Leskovac redovno održava sastanke sa privrednicima, da su tu uvek za njih, da je od 2013. godine zaposleno 11 hiljada sugrađana, i podsetio da je grad Leskovac ponosni nosilac BFC sertifikata sa procentom ispunjenosti od 96,33%.

Predstavnica HELP-a Sanja Mitić obratila kazala je da će regularnost realizacije stručne prakse redovno pratiti mentori angažoovani od strane HELP-a kako bi se obezbedila održivost aktivnosti i dobrobiti i za poslodavca i za lica angažovana na stručnoj praksi.

U ima poslodavaca obratili su se Đorđe Filipović, vlasnik preduzetničke radnje za proizvodnju nameštaja Filipko i Jasna Stajić, vlasnik ugostiteljske radnje Bebinac plus stil.

Ovaj projekat se realizuje uz podršku Švedske vlade preko Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju SIDA, i sufinansira sredstvima Grada. Ukupna vrednost projekta iznosi oko 148 hiljada evra, u okviru kojih Grad Leskovac učestvuje sa 42.732 evra.

- Reklama -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

- Reklama -spot_img
Najnovije

Organizovane Uskršnje radionice za decu na gradskom trgu u Leskovcu

Grad Leskovac u saradnji sa svim predškolskim ustanovama sa teritorije grada Leskovca, Predškolskom ustanovom “Vukica Mitrović”, osnovnim...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img