15.8 C
Leskovac
utorak, maj 14, 2024

Osuđen nemački penzioner koji je držao tenk u podrumu!

Pročitajte

Sećate li se one priče od pre par dana o nemačkom penzioneru kod kojeg su nemačke vlasti našle tenk u podrumu.?Sada je priča dobila (sudski) epilog… Nemački sud osudio je 84-godišnjeg penzionera … za ilegalno posedovanje oružja, pošto je u njegovom podrumu pronađen pravi arsenal, uključujući i nacistički tenk „panter“ i protivavionski top.

 Sud i Kilu odlučio je da kazni vremešnog Nemca uslovnom kaznom od 14 meseci zatvora i naređeno mu je da plati kaznu od 250.000 evra, prenela je agencija DPA.

Osim toga, naređeno mu je da u narednih dve godine proda ili donira 40 tona težak tenk i protivavionski top muzeju ili kolekcionaru.

Osuđeni Nemac tvrdio je pred sudom da je “pantera” kupio u Engleskoj, insistirajući da se radi o nefunkcionalnom tenku, ali je po nemačkom zakonu bez posebnih dozvola ilegalno posedovati tenkove, oružje i municiju koji bi se mogli smatrati ratnim oruđima.

Lokalne vlasti grada Hajkendorfa, na severu Nemačke, otkrile su ilegalni arsenal tokom pretrage podruma kuće 84-godišnjeg penzionera 2015. godine.

Pretraga je obavljena u okviru šire istrage o trgovini umetničkih dela iz ere nacizma, a u odvojenoj raciji otkrivene su dve statue bronzanih konja koje su stajale ispred kancelarije Adolfa Hitlera.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

PREMIJERNO PRIKAZANA NOVA EMISIJA „ROMANI KUHINJA“

Nova emisija "Roamni Kuhinja" premijernio je u nedelju 12.maja 2024. u 21 sat prikazana na YouTube kanalu medija ROMinfomedia. Ova...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img