20.8 C
Leskovac
nedelja, jul 7, 2024

Grad Leskovac plaća Republičke dugove prema izvođačima radova Medicinske škole

Pročitajte

U utorak 2.jula gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović potpisao je dva sporazuma koji će rešiti dugogodišnje probleme vezane za Medicinsku školu u Leskovcu. Sporazumi su potpisani sa ZZ Novogradnja u stečaju i SZGR Mladenović Vojislav PR, i naravno Medicinskom školom.

Tom prilikom gradonačelnik Cvetanović kazao je da će Grad Leskovac izmiriti dug prema ZZ Novogradnja u iznosu od 100.749.507,59 dinara u četiri jednake rate. Istovremeno, dug prema SZGR Mladenović Vojislav, koji iznosi 12.946.947,39 dinara, takođe će biti isplaćen u četiri jednake rate.

“ Zahvaljujući otpisu kamate u pregovoru sa njima koji je trajao duži vremenski period od 20% i dupliranih izvršenja koja su postojala i nisu bila odbijena, a sada jesu, mi smo kao lokalna samouprava ukupni dug smanjili za oko 60 miliona dinara i hvala svim mojim saradnicima koji su bili angažovani na tom polju. I pored toga što bi retko koja lokalna samouprava uspela da za 4 meseci koliko nismo dobili tranferna sredstva iz budžeta RS uspeli da redovno svim direktnim i indirektnim korisnicima isplatimo do 20. u mesecu zarade.

Ovi sporazumi ne samo da rešavaju finansijske probleme vezane za Medicinsku školu, već pokazuju našu posvećenost da prevaziđemo sve prepreke, čak i kada sudski nemamo odluku da to činimo, i da nastavimo sa unapređenjem uslova za obrazovanje u našem gradu.

Ovim sporazumima rešavamo dva velika problema za naš grad i pokazujemo da smo u stanju da se suočimo sa izazovima i još bitnije, da ih rešavamo na efikasan i odgovoran način, jer smo danas rešili tri bitna problema u našem gradu“-kazao je Cvetanović.

Cvetanović je odgovarajući na pitanja novinara istakao da se za vreme njegove odgovornosti u budžet grada Leskovca iz republičkog budžeta slilo preko 100 miliona evra, i dodao da kad god se potezalo pitanje o isplati duga za Medicinsku školu, dobijen je odgovor da je ona u blokadi i postoji sudska zabrana i da zbog toga ne mogu, onda se pojavio Spiri sistem zbog koga se, čim se zakasni jedan jedini dan, stavlja račun u blokadu.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Od 10.jula u Srbiji poskupljuje putarina

Vozači u Srbiji plaćaće od 10. jula veće putarine na osnovu novog cenovnika shodno odluci o visini posebne naknade...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img