13.8 C
Leskovac
četvrtak, maj 16, 2024

Cvetanović organizovao prijem za predstavnike grada Bijeljine

Pročitajte


Predstavnici pobratimskog grada Bijeljine bili su danas gosti grada Leskovca i gradonačelnika Gorana Cvetanovića.

Tom prilikom gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović organizovao je u svom kabinetu prijem, a nakon toga održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili gradonačelnik Cvetanović i Radoslav Ostojić savetnik gradonačelnika Bijeljine dr Ljubiše Petrovića. Na sastanku su razgovarali o proširenju saradnje i bratskih veza, sa usmerenjem ka dolasku Bijeljinskih privrednika u grad na Veternici.

„Saradnja između Leskovca i Bijeljine ima veliki značaj za naše lokalne zajednice, i za šire regione u kojima se nalazimo. Кroz razmenu iskustava, ideja i resursa, možemo naučiti jedni od drugih i na taj način ostvariti zajednički napredak. Osim toga, zajedničkim naporima možemo doprineti boljem životu naših građana, stvarajući uslove za ekonomski razvoj, unapređenje kulturoloških segmenata, kao i ostalih oblasti važnih za vaše, ali i naše sugrađane“- kazao je gradonačelnik Cvetanović, koji je podsetio da je Leskovac pobratim sa 16 gradova i opština, a da je prvi grad sa kojim je potpisan sporazum o saradnji kineski grad Lang Džou.

Radoslav Ostojić je podsetio da su Leskovac i Bijeljina od 2018. godine u bratsksim odnosima.

„Sarađujemo u oblasti privrede, razmena iskustava, međunarodna saradnja, priprema razvojnih projekata. Grad Bijeljina stoji na raspolaganju svom bratskom gradu Leskovcu za sve buduće aktivnosti“- kazao je Ostojić.

Goran Jović predsednik Regionalne privredne komore je kazao da će se saradnja odvijati u razmeni iskustava oko brendiranja proizvoda, kao i da će naši poljoprivredni proizvođači i prehrambene industrije učestvovati na sajmu u Bijeljini.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

PREMIJERNO PRIKAZANA NOVA EMISIJA „ROMANI KUHINJA“

Nova emisija "Roamni Kuhinja" premijernio je u nedelju 12.maja 2024. u 21 sat prikazana na YouTube kanalu medija ROMinfomedia. Ova...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img