12.8 C
Leskovac
sreda, maj 15, 2024

Kompanija UBER, konkurencija taksistima dolazi u Srbiju?

Pročitajte

Poznata američka kompanija za prevoz putnika Uber istražuje tržište Srbije, kazala je direktorke Ubera u Hrvatskoj Morena Šimatić prilikom gostovanja na Bloomberg Adria TV.

Uber je američka međunarodna kompanija, koja ima mobilnu aplikaciju i transportnu mrežu koja se takođe naziva Uber. Mobilna aplikacija omogućava korisnicima da pronađu prevoz i plate preko interneta. Procenjuje se da Uber ima preko 100 miliona korisnika širom sveta i 69% tržišnog udela u SAD.

Dejan Gavrilović, predsednik udruženja potrošača Efektiva, ističe za Danas da je za građane dobro da postoji konkurencija u prevozu putnika, jer to obezbeđuje bolje uslove za same korisnike.

– Kada je veća konkurencija, potrošačima može da se pruži kvalitetnija usluga i niža cena. Oni bi od dolaska Ubera verovatno profitirali, a čim su i taksisti protiv, u tome ima nečega što bi njima kvarilo priču. A to što je može kvariti je bolja ili povoljnija usluga konkurenta, što opet ide u korist potrošača – govori Gavrilović.

Kako ističe predsednik Efektive, u slučaju dolaska novog igrača, među svim učesnicima postojala bi borba, te bi u tom smislu Uber bio rival drugim pružiocima usluga.

– Svi oni se bore cenovno ili kvalitetom. Kao što bi četvrti operator bio konkurencija postojećim telekomunikacionim operatorima, tako bi i Uber bio konkurencija taksistima, CarGou i Yandexu – zaključuje on.

Izvor;ROMinfomedia/SEEbiz

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

PREMIJERNO PRIKAZANA NOVA EMISIJA „ROMANI KUHINJA“

Nova emisija "Roamni Kuhinja" premijernio je u nedelju 12.maja 2024. u 21 sat prikazana na YouTube kanalu medija ROMinfomedia. Ova...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img