15.8 C
Leskovac
ponedeljak, maj 13, 2024

Konstituisana Skupština grada Leskovca, Cvetanović ponovo izabran za gradonačelnika

Pročitajte

U ponedeljak 5.februara konstituisana je Skupština grada Leskovca, na kojoj je po prvi put kao namlađa odbornica novog saziva Skupštine Emilija Zekić(SNS) pored najstarijeg odbornika Živojina Stefanovića predsedavala konstitutivnim sednicom do izbora predsednika i sekretara Skupštine grada Leskovca.

Odbornica Emilija Zekić je prva žena romkinja u istoriji grada Leskovca koja je sela u skupštinske klupe lokalnog parlamenta.

Ona je prema ranijim izjavama kazala, da će se u mandatu potruditi da dostojanstveno predstavi celokupnu romsku zajednicu u lokalnom parlamentu i da će se angažovati da unapredi položaj roma i romkinja u Leskovcu.

Na I sednici Skupštine grada Leskovac izabran je novi-stari predsednik Skupštine, Aleksandar Đurović, za njegovog zamenika izabran je Oliver Antanasijević, dok je Zoran Vukašinović reizabran za sekretara, a za zamenika izabran Vladimir Branković.

Odbornici su za gradonačeknika Leskovca izabrali su dr Gorana Cvetanovića, dok je za zamenicu gradonačelnika ponovo izabrana dr Lidija Dimitrijević.

Na predlog gradonačelnika Cvetanovića izabrano je novo Gradsko veće.

Za članove gradskog veća izabrani su: Brankica Stamenković magistar geografije, Žarko Bogatinović diplomirani inženjer poljoprivrede, Aleksandar Pejčić dr nauka za oblast fizičke kulture i sporta, Jelena Miljković master pravnik, Zoran Branković master inženjer građevinarstva, Aleksandra Stojanović diplomirani filolog, Marija Rajković master profesor srpskog jezika i književnosti, Goran Vukadinović diplomirani ekonomista, Milan Pešić diplomirani ekonomista, Jovana Ivanović master ekonomista i Ljiljana Ilić ekonomista u penziji.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

PREMIJERNO PRIKAZANA NOVA EMISIJA „ROMANI KUHINJA“

Nova emisija "Roamni Kuhinja" premijernio je u nedelju 12.maja 2024. u 21 sat prikazana na YouTube kanalu medija ROMinfomedia. Ova...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img