13.8 C
Leskovac
petak, maj 17, 2024

Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Norvežanska u Leskovcu

Pročitajte


Predsednik Privremenog organa grada Leskovca Goran Cvetanović obišao je dans radove na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Norvežanska na Hisaru.

Predsednik Cvetanović je danas kazao da se najveće potrebe građana odnose na vodovodnu i kanalizacionu mrežu i da se velika pažnja usmerava na te oblasti. Podsetio je da ulaganja u vodovodnu mrežu iznose preko milijardu dinara za preko 94 hiljade metara mreže.

U ulici Norvežanska se izvode radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u dužini 320 metra, za šta je iz budžeta grada opredeljena suma od 8,6 miliona dinara. Cilj je obezbeđivanje dovoljnih količina vode za vodosnabdevanja druge visinske zone u Leskovcu, preko crpne stanice Narodni front. U susednoj ulici Kosmajska smo 2021. godine sa 9,2 miliona dinara rekonstruisali vodovodnu mrežu.

„Namera je da dotrajale cevi zamenimo na čitavoj teritoriji grada, a to znači i na teritoriji svih naseljenih mesta kao i da nastavimo sa izgradnjom nove vodovodne mreže. U našem gradu je uređeno mnogo, naš je zadatak da u narednom periodu, ako krenemo od Gorine gde imamo fabriku za snadbevanje vodom koja je mikrobiološki ispravna, do Gornje Jajine da ljudima omogućimo i sekundarnu vodovodnu mrežu, da se i prema Živkovu i Lipovici nastave radovi, jer su planska dokumenta kao i novac obezbeđeni“-kazao je Cvetanović.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img