15.8 C
Leskovac
četvrtak, maj 2, 2024
NAJNOVIJE VESTI

Cvetanović: Završava se uređenje naselja Podvorce, na red je naselje SLAVKO ZLATANOVIĆ

Pročitajte

Investicijom od 12,9 miliona dinara izvode se radovi na rekonstrukciji ulica Zeke Buljubaše i Porečka u dužini od 650 metara. Asfaltiranje ovih ulica koje se nalaze u najvećem romskom naselju u gradu na Veternici, Podvorce, započeto je juče, a danas su radovi izvode ispred Doma kulture Roma.

Predsednik privremenog organa grada Leskovca Goran Cvetanović obišao je danas pomenute radove i tom prilikom najavio da će posle uređenja Podvrca u narednom mandatu početi i sa uređenjem romskog dela naselja „Slavko Zlatanović“.

On je podsetio da je grad 2020.godine upravo u ulicama koje se sada asfaltiraju izvršena rekonstrukcija vodovodne mreže koja je grad koštala ukupno 8,2 miliona dinara, ali je takođe podsetio i na 2019.godinu kada je grad uredio naselje „Sat Mahala“, odnosno izvršeni radovi u ulicama Radanska i Sutjeska, izgradnjom atmosferske kanalizacije, vodovodne mreže i uređenju kolovoza, i za te namene je tada grad opredelio sredstva od 32 miliona dinara.

„Vodeći računa o ravnomernom ulaganju i podizanju kvaliteta saobraćajne infrastrukture, grad Leskovac je posvećen rekonstrukciji, rehabilitaciji i izgradnji velikih, malih, ulica u gradu i onih u selima. Dokaz da smo posvećeni svakom centimetru puteva u gradu su upravo ovi radovi u Podvorcu, na ovim saobraćajnicama, značajnim za sve meštane ovog naseljenog mesta.“-kazao je Cvetanović, koji je na kraju najavio da će se sutra na sednici Privremenog organa usvojiti odluka kojom će se prebaciti 2 miliona dinara za crkvu koja se nalazi u naselju Slavko Zlatanović.

Novica Nikolić, direktor JP Urbanizam i izgradnja, rekao je da je projekat i predmet radova rekonstrukcija kolovozne konsturkcije i dodao je da urađen novi tampon od šljunka, novi tampon od tucanika, da se sada ugrađuje asfalt, iznevilisani su šaht poklopci, gajger slivnici, rešeno je odvodnjavanje.

- Reklama -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

- Reklama -spot_img
Najnovije

Danas bez struje ulice u romskom naselju „Sat mahala“

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na redovnim godišnjim revizijama TS 10/0,4 kV u Leskovcu. Zbog toga će u utorak,...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img