13.8 C
Leskovac
petak, maj 17, 2024

Cvetanović priredio prijem za članove Dečjeg crkvenog hora Branko

Pročitajte

Povod današnjeg susreta, organizovanog u sedištu grada, su brojni uspesi Dečjeg crkvenog hora Branko, a poslednji u nizu zabeležen je na Međunarodnom festivalu horova u Herceg Novom kada su članovi osvojili zlatnu, srebrnu i specijalnu medalju.

Uz čestitke, gradonačelnik Cvetanović je podsetio da je hor prošle godine nagrađen Oktobarskom nagradom grada Leskovca Pohvalom na desetogodišnjicu postojanja i rada i tom prilikom podsetio da je Dečji crkveni hor Branko osnovan sa ciljem da promoviše i čuva duhovnu, pa i svetovnu, muziku ovih prostora.

„Repertoar hora se zasniva na dečijoj horskoj muzici. Poznat je po tome što na autentičan način neguje stari vizantijski crkveni napev i pravi je čuvar duhovnosti i tradicionalnih vrednosti kako Leskovca, tako i cele Srbije“, kazao je Cvetanović.

U ime hora danas se obratio Siniša Stamenković koji je kazao da jedna ovako velika porodica da bi opstala moraju svi članovi hora da se žrtvuju da se dosta ulaže i da se dosta svi trude ka zajedničkom cilju. On sezahvalio porodicama dece, sveštenstvu grada Leskovca na čelu sa episkopom niškim Arsenijem i gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću.

U ime Pevačke crkvene družine Branko obratio se Miroljub Cvetković koji je kazao da se trude da gde god nastupaju, reprezentuju grad Leskovac i da budu pravi ambasadori grada.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img