15.8 C
Leskovac
četvrtak, maj 2, 2024
NAJNOVIJE VESTI

Uređuju se ulice u romskom naselju Podvorce

Pročitajte

U najvećem romskom naselju Podvrce sa ukupnom investicijom od 12,9 miliona dinara izvode se radovi na rekonstrukciji ulica Zeke Buljubaše i Porečka u dužini od 650 metara.

Radove je danas obišao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i tom prilikom podsetio na obećanje koje je dao pre godinu dana, da će se urediti naselje Podvorce u kome živi najveći broj pripadnika romske zajednice.

On je kazao da je najpre urađena vodovodna mreža sa ulaganjem od 8,3 miliona dinara, ali je i podsetio na to, da je pre nekoliko godina izvršena rekonstrukcija dve ulice u romskom naselju Sat mahala sa investicijom od 32 miliona dinara.

„Očekujemo da ćemo već u narednih 60 dana imati asfaltiranje ove dve ulice“, kazao je Cvetanović i naglasio da je cillj „da kvalitet života svih koji žive u Leskovcu, a naročito nacionalnih manjina dignemo na najviši nivo.“

Novica Nikolić direktor JP Urbanizam i izgradnja je danas kazao da je kolovoz bio u veoma lošem stanju, da nije bilo moguće održavanje.

“Predmet ugovora u obe ulice je kompletna zamena kolovozne konstrukcije odnosno ugradnja novih tampona od šljunka i tucanika i na kraju asfaltiranje. Veći deo radova se odvija pod saobraćajem i odvijaju se po planu.“

Na konferenciji su obratili i Srećko Živković direktor Doma Kulture Roma, Vladimir Amzić meštanin naselja Podvorce, Januš Alilović odbornik u Skupštini grada Leskovca i Miroslav Alilović član Nacionalnog saveta Roma. Oni su svi izrazili zadovoljstvo što se uređuju ulice u Podvorce, ali su od gradonačelnika zahtevali da se uredi i naselje Slavaka Zlatanovića u kome živi veliki broj pripadnika romske zajednice.

- Reklama -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

- Reklama -spot_img
Najnovije

Danas bez struje ulice u romskom naselju „Sat mahala“

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na redovnim godišnjim revizijama TS 10/0,4 kV u Leskovcu. Zbog toga će u utorak,...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img