11.8 C
Leskovac
sreda, maj 15, 2024

Evropska unija osuđuje sukobe kosovske policije i demonstranata na severu Kosova

Pročitajte

Portparola EEAS Peter Stan obratio se saopštenjem za javnost o najnovijim tenzijama i sukobima na Kosovu.

Stan u saopštenju navodi da Evropska unija najoštrije osuđuje sukobe kosovske policije i demonstranata na severu Kosova, inicirane pokušajem novoizabranih gradonačelnika da uđu u zgrade opština.

„Snažno žalimo zbog napada na patrole civilne misije EU na Kosovu – Euleks. Euleksu mora biti dozvoljeno da mirno sprovodi svoj mandat.

Svi moraju da preduzmu korake kako bi smanjili napetost situacije i odmah vratili smirenost. EU neće prihvatiti dalje jednostrane ili provokativne akcije, a očuvanje mira i bezbednost na terenu bi trebalo da bude prioritet.

Kao što je EU konstantno navodila, nedavni izbori na severu Kosova ne nude dugoročno političko rešenje za uključene opštine. Takvo rešenje se može naći samo kroz istinski dijalog između svih ključnih aktera, koji uključuju Kosovo, Srbiju i zajednicu kosovskih Srba – uz pomoć EU“, zaključuje Stan na kraju saopštenja.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

PREMIJERNO PRIKAZANA NOVA EMISIJA „ROMANI KUHINJA“

Nova emisija "Roamni Kuhinja" premijernio je u nedelju 12.maja 2024. u 21 sat prikazana na YouTube kanalu medija ROMinfomedia. Ova...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img