13.8 C
Leskovac
petak, maj 17, 2024

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović: ISPUNJAVAMO očekivanja građana Leskovca, ulažemo u sve sfere društva

Pročitajte

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović predstavio je danas rezultate rada u 2022. godini i predočio planove za 2023 godinu.

On je na početku izlaganja konstatatovao da je prethodna godina bila po mnogo čemu izazovna, da se trebalo prilagoditi novonastaloj situaciji u svetu i primeniti mere štednje, a da se lokalna samouprava prigrlila svim izazovima i da se trudila da ih prevaziđe i ostvari zacrtane ciljeve.

Cvetanvić je predstavio brojne realizovane investicije i projekte i događaje koji su obeležili 2022. godinu. On je istako realizovane aktivnosti i projekte iz oblasti socijalne zaštite, pomoći građanima koji su u socojalnoj potrebi kao i pomoći penzionerima, infrastrukturne projekate, početak izgradnje fabrike Erenli izgradnju gradskog fudbalskog stadiona, ulaganja u zdravstvo, kulturu, obrazovanje, sport, mlade, turizam, poljoprivredu, kao i organizovanje ranih turističkih manifestacija, posete Leskovcu predsednika Aleksandra Vučića i raznih visokih državnih funkcionera, ministra.

Govoreći o završetku godine gradonačelnik je kazao da je završen probni rad Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, podsetio da je na godišnjem nivou potrebno 211 miliona dinara za rad istog i istakao da je svestan da nova stavka na računu građanima neće prijati, ali da je funkcionisanje ovog Postrojenja neophodno za poboljšanje životne sredine i da su čistije vode prioritet.

Gradonačelnik Cvetanović je naglasio i da je u decembru isplaćena poslednja, 60. rata duga prema EPS-u u vrednosti od 192 miliona dinara, odnosno milion i 600 hiljada evra, što je obaveza nasleđena od prethodnog rukovodstva gradom.

„Kraj prošle godine obeležen je početkom radova na najvećem projektu u gradu na Veternici, a to je rekonstrukcija unutrašnjosti Opšte bolnice Leskovac, za koju je Ministarstvo za javna ulaganja izdvojilo 32 miliona evra, a tim povodom je Leskovac početkom ove godine posetio ministar Marko Blagojević“, istakao je Cvetanović.

Gradonačelnik je posebno naveo da će se, nakon što je rekonstruisana spoljašnjost bolnice, ovim ulaganjem u rekonstrukciju unutrašnjosti, u novu aparaturu, ali i velikim brojem novih specijalizacija za lekare, zatvoriti krug i da će naši sugrađani imati kvalitetniju zdravstvenu uslugu.

On je govorio i o rekonstrukciji fasade i stolarije Osmospratnice, okruga i opštine sa 200 miliona dinara i dodao da će se tokom ove godine sa 100 miliona dinara urediti zgrada Osmospratnice, a da će se onda naredne godine, ako rukovodstvo grada ponovo dobije poverenje građana, urediti i zgrada okruga i opštine sa preostalih 100 miliona.

Cvetanović je na kraju zaključio da je Leskovac postao sinonim za razvoj zdravstva, sporta, kutlure, podrške mladima, poljoprivrednicima, da su sve institucije kulture višestruko nagrađivane za najbolje u Srbiji, da su i leskovački sportisti uspešni bilo da je reč o fubalu i FК Dubočica, odbojkašicama, košarkašia ili rukometašima, da je grad sa stabilnim i održivim sistemom, da Grad sada nikome ne duguje, da se svim plaća u roku od 45 dana, da sistem počiva na zdravim temeljima i realnim osnovama, da je grad koji je dobar dom svojim stanovnicima i domaćin svim posetiocima, pokretač razvoja regiona.

Pogledajte video sa današnjeg predstavljanja rezultata RETROSPEKTIVA 2022.:

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img