13.8 C
Leskovac
četvrtak, maj 2, 2024
NAJNOVIJE VESTI

Goran Cvetanović: PODVORCE U FOKUSU- Romi u Leskovcu ZASLUŽUJU posebnu pažnju, UREDIĆEMO PODVORCE isto kao i Sat mahalu(VIDEO)

Pročitajte

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović u toku svog današnjeg izlaganja o planovima i ulaganjima u infrastrukturu posebno je napomenuo izgradnju ulice Porečka, Zeke Buljubaše a time i potvrdio pisanje Rominfomedie od 23.decembra kada su Gradski većnici na predlog Gradske uprave Leskovac-Odeljenje za komunalno-stambene poslove usvojili Odluku o programu uređenja građevinskog zemljišta za 2023.godinu, gde je između ostalog planirano infra-komunalno uređenje ulica-kolovoza Zeke Beljubaše i Porečka koje se nalaze u romskom naselju PODVORCE.

Gradonačelnik je za ROMinfomedi izjavio da romska populacija u Leskovcu zaslužuje posebnu pažnju i energiju. On je govorio o uređenju ulica u naselju Podvorce.

„Obećali smo gore na hisaru (prim.aut. Sat mahala)i završili taj deo posla, ostaje sad ovaj posao u ulici Zeke Buljubaše koji ćemo završiti tokom ove godine, i zato je naša obaveza da dovedemo infrastrukturu da bude na jedan civilizovan, korektan i primeren način stanovnicima 21.veka jer Romi to zaslužuju“, naglasio je Cvetanović.

Na pitanje novinara, da li to znači da posle uređenja Podvorca sledi uređenje romskog dela naselja“Slavko Zlatanović“, gradonačelnik Cvetanović je odgovorio da to naselje odudara po uređenosti od ostalih naselja i izrazio nadu da zajedničkim snagama može i taj deo posla da se uradi.

Planirana sredstva usvojenim Programom za 2023.godinu, za uređenje ulice Zeke buljubaše su u iznosu od 12,2 miliona dinara, a za ulicu Porečka 3,120 miliona dinara.

Program obuhvata radove na pripremanju zemljišta, radove na komunalnom opremanju zemljišta, kao i troškove realizacije investicija, izradu Urbanističko-tehničku dokumentaciju i izradu projekta.

Prema nezvaničnim podacima u ovom naselju živi više od četiri hiljada Roma.

- Reklama -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

- Reklama -spot_img
Najnovije

Danas bez struje ulice u romskom naselju „Sat mahala“

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na redovnim godišnjim revizijama TS 10/0,4 kV u Leskovcu. Zbog toga će u utorak,...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img