33.8 C
Leskovac
nedelja, jun 30, 2024

Po 15-ti put u Leskovacu održan Međunarodni festival folklora trećeg doba

Pročitajte

U sredu 19.juna u organizaciji Udruženja penzionera grada Leskovca održana je 15. po redu manifestacija Međunarodni festival folklora trećeg doba. Početak manifestacije obeležen je svečanim defileom svih učesnika, dok je otvaranje održano u Domu penzionera.

Na festivalu su učestvovala udruženja iz Majdanpeka, Negotina, Kruševca, Zaječara, Vranja, Kavadarca, Kočana, Kumanova, Knjaževca, Smederevske Palanke i naravno Leskovca.

Okupljene na otvaranju pozdravila je zamenica dr Lidija Dimitrijević koja je kazala da su učesnici festivala primer kako starost može biti vesela, lepa i poletna, a da su godine neprocenjivo bogatstvo, spoj mudrosti i dragocenog životnog iskustva.

„Naši sugrađani trećeg doba su najzaslužniji građani jer su stvarali ovo društvo i pružili nam temelje na kojima treba i dalje graditi. Naša je obaveza da nastavimo njihovim putem i da obezbedimo bolju budućnost za sve nas“-kazala je Dimitrijević.

Hvala vam za utabane staze kojima koračamo, za to što ste nam uvek podrška i oslonac u životu. Domaćinima želim da ovaj festival još dugo traje, a gostima da se lepo provedu i da iz Leskovca ponesu lepe uspomene.“

Dragan Dinić predsednik Udruženja penzionera grada Leskovca kazao je da je ovo veliko udruženje sa 18 hiljada aktivnih članova:

„Jedna od naših sekcija je folklorna koja danas slavi mali jubilej, 15 godina postojanja, i 15. put organizuje ovu manifestaciju. Leskovac je prvi počeo sa održavanjem Folklora trećeg doba, pobednici idu na Olimpijadu u Vrnjačkoj banji. Ovim putem narodno stvaralaštvo se prenosi sa kolena na koleno.“

Predsednik Saveza penzionera Srbije Andreja Savić je otvorio skup, iskazao zadovoljstvo što i ove godine prisustvuje na manifestaciji:

„Ova manifestacija je prevazišla lokalne okvire, postala je nacionalni brend i uvrstili smo je u agendu kulutoloških događaja grupacije za 65+ godina odnosno stanovnika trećeg doba.“

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Carinici na Gradini oduzeli pola kilograma neprijavljenog zlatnog nakita

Uprkos stalnom podsećanju na obavezu prijavljivanja dragocenosti prilikom prelaska granice, mnogi putnici to ne čine, izlažući se na taj...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img