18.8 C
Leskovac
četvrtak, maj 9, 2024
NAJNOVIJE VESTI
Policija tokom przanika alkotestirala 1.801 vozača, 22. su vozili pod dejstvom alkoholaPodeljeni ugovori udruženjima za realizaciju projekata iz oblasti kultureLeskovački Romi danas obeležavaju Đurđevdanske zadušniceUskrs proslavljen u romskim hrišćanskim pentakosnim crkvama u Leskovcu, Lebanu, Vranju, Nišu….U Podvorcu održana tradicionalna manifestacija „Đurđevdanski uranak“Erdelezi(Đurđevdan) kod Roma u Leskovcu i VranjuDemokratska unija Roma izlazi na lokalne izbore u Nišu na zajedničkoj listi koalicije “UJEDINJENI – NADA ZA NIŠ”HRISTOS VASKRSE! SREĆAN USKRS!Romske hrišćanske pentakosne crkve u Leskovcu organizuju proslavu UskrsaBUJANOVAC: Lista Roma SPP – Da smo svi jednaki, Romi kažite Da – Adem Salihiu učestvuje u izbornoj trci za odbornike u lokalnom parlamentuNasilna mobilizacija Roma u UkrajiniU PODVRCU MLADIĆ ČEKIĆEM POVREDIO TROJE LJUDI, POLICIJSKI SLUŽBENIK SPREČIO VEĆU TRAGEDIJUDanas bez struje ulice u romskom naselju „Sat mahala“Pretukao mladića u centru LebanaPrivode se kraju radovi na izgradnji vodovodne mreže od Velikog Trnjana do PalikućeOrganizovane Uskršnje radionice za decu na gradskom trgu u LeskovcuOtvoreno dečje igralište“Srećičica“ u centralnom parku u LeskovcuPodeljeni ugovori udruženjima za realizaciju projekata iz oblasti Socijalne zaštite u 2024.godiniMihajlović: Unija Roma Srbije posle skoro 20 godina izlazi na lokalne izbore u BeograduPrivremeno povučen skandalozan, sraman, diskriminatorski i rasistički predlog da se preimenuje bulevar Šabana Bajramovića u Nišu

Načelnik Policije u Leskovcu: narkomanija glavni problem Roma u Leskovcu(VIDEO)

Pročitajte

Načelnik Policijske uprave Leskovac Tomislav Ilić na današnjoj press konferenciji, na pitanje našeg novinara; kako ocenjuje bezbedonosnu situaciju u naseljima gde žive pripadnici romske zajednice, kazao, da je glavni problem narkomanija.

„Realno govoreći bezbedonostna situacija na područjima gde žive pripadnici romske populacije je puno bolja nego nekih ranijih godina“, kazao je načelnik Ilić.

On je kazao da postoji problem narkomanije među pripadnicima romske zajednice, i da nije neozbiljna.

„Bavimo se sa ovom problematikom, i imamo procesuiranih lica romske nacionalnosti. Dobro i usuko sarađujemo sa romskim konfeksionlnim ispostavama, što je vrlo bitno i u kontaktu smo sa njima“, objašnjava Ilić, koji je i dodao, da su spremni, da imaju kapacitete, da sa ovim ispostavama organizuju javne tribine u cilju preventivnog delovanja sprečavanja ove pojave među romskom zajednicom.

Ilić je takođe kazao da je među romskom populacijom osetno manji imovinski kriminal nego ranijih godina, i još jedmnom se osvrnuo na veliki problem narkomanije.

- Reklama -spot_img

2 KOMENTARA

  1. Svaka cast Romima. Kad Srbi I Siptari prodaju narkotiku za svoja politicka pitanja . Sto Romi da ne bave se satime. Moraju da se integrisu u svaki sistem upravljanje politike. Ekonomije. Zdrastva.sudstvo ide.

  2. Svaka cast Romima. Kad Srbi I Siptari prodaju narkotiku za svoja politicka pitanja . Sto Romi da ne bave se satime. Moraju da se integrisu u svaki sistem upravljanje politike. Ekonomije. Zdrastva.sudstvo ide.

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Policija tokom przanika alkotestirala 1.801 vozača, 22. su vozili pod dejstvom alkohola

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu i Lebanu, u toku praznika, alkotestirali su ukupno 1.801 vozača i sankcionisali 22....
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img