13.8 C
Leskovac
četvrtak, maj 16, 2024

Cvetanović: romska porodica Zekić iz Vinarca pozitivan primer složne porodice koja doprinosi razvoju poljoprivrede

Pročitajte

Poljoprivredno grazdinstvo porodice Zekić koje se nalazi u Vinarcu obišao je u utorak 28.novembra predsednik Privremenog organa grada Leskovca Goran Cvetanović i tom prilikom izjavio da im je veoma zahvalan jer se radi o pripadncima romske populacije, jer su pozitivan primer kako jedan složna poridica, vredna i marljiva može da doprinese da se poljoprivreda kao najbitnija grana privrede razvija, a da opet porodica na jedan dobar i kvalitetan način živi.

„Na jednom hektaru obradive površine proizvode se tikvice, luk, šargarepa, rotkvice, spanać…Na ovom jednom hektaru zemlje, nešto je u zakup, nešto je pomogla nemačka agencija Help, zemlja je već pripremljena za obradu i zato mi je drago da subvencije pomažu ljudima koji su vredni da sa tom pomoći mogu da opstanu kao porodica i da nešto i zarade tom prilikom“-kazao je Cvetanović.

Cane Zekić, nosilac ovog gazdinstva, kazao je da se njegova porodica poljoprivredom bavi već sedam godina.

„Porodično je gazdinstvo. Robu plasiramo ili na kvantaškoj pijaci, ili Beogradu ili po zadrugama. Proizvodimo razne prizvode, paradajz, krastavac, luk, zelena salata, zavisi od sezone. Sada pripremamo salatu, stići će za nekih dvadesetak dana, posle nje ide krompir. Imamo i plastenik koji smo dobili od nemačke organizacije Help tu ćemo zasaditi rotkvice, ostale plastenike sa mladim kupusom. Šestoro nas je odraslih u porodici koji učestvuju u radu“-Kazao je Zekić.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img