22.8 C
Leskovac
ponedeljak, april 29, 2024
NAJNOVIJE VESTI
Organizovane Uskršnje radionice za decu na gradskom trgu u LeskovcuOtvoreno dečje igralište“Srećičica“ u centralnom parku u LeskovcuPodeljeni ugovori udruženjima za realizaciju projekata iz oblasti Socijalne zaštite u 2024.godiniMihajlović: Unija Roma Srbije posle skoro 20 godina izlazi na lokalne izbore u BeograduPrivremeno povučen skandalozan, sraman, diskriminatorski i rasistički predlog da se preimenuje bulevar Šabana Bajramovića u NišuU Leskovcu za 24 sata rođeno šest bebaSkupština Grada Niša u petak odlučuje o promeni naziva Bulevara Šabana Bajramovića, direktor Nišvila Ivan Blagojević to vidi getoizaciju umetnika i latentni rasizamNovo dečje igralište u parku Devet JugovićaOdržan čas istorije „Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu“U leskovačkom porodilištu rođene dve bebeZABRANA sklapanja maloletničkih brakovaU nedelju besplatni preventivni pregledi u Domu Zdravlja i Opštu bolnicu LeskovacAkcija saobraćajne policije usmerene na kontrolu brzineU Baru održana 19. Generalna skupština NALAS-aIstraživanje Instituta Batut: prisutnije tuče među učenici osnovnih škola, seksualno aktivni sa 11 godinaNenad Zdravković: rešiti problem romskog groblja u LeskovcuU Leskovcu rođene tri bebe u jednom danuU Briselu predsedniku opštine Vrnjačka Banja dodeljena nagrada“Prijatelj Roma“Vozili pod dejstvom droge i alkoholaOdržan komemorativni skup povodom 25 godina od raketiranja voza u Grdeličkoj klisuru u NATO agresiji

Cvetanović: Dom kulture Roma sprovodi aktivnosti kojima se grad Leskovac ponosi

Pročitajte

-Dom kulture Roma Leskovac, kao prva ustanova u Republici Srbiji ovog tipa, stvarajući kvalitetan kulturni sadržaj, već više od četvrt veka neguje kulturnu baštinu romske populacije sa teritorije našeg grada. To je kontinuitet vredan divljenja!“ izjavio je Goran Cvetanović predsednik Privremenog organa grada Leskovca prilikom današnje posete ove jedinstvene kulturne utanove u Srbiji i regionu.

Cvetanović je kazao da DK Roma, misiju koju je pred sobom postavio – da promoviše, podstiče i razvija kulturu i jezik romske nacionalne manjine, ali i da neguje tradicionalne vrednosti, svih ovih godina u potpunosti ispunjava.

„Broj i kvalitet manifestacija i aktivnosti koje sprovodi mogu biti samo za ponos. Veoma važan aspekt delovanja Doma kulture Roma jeste i edukacija pripadnika romske populacije na teritoriji našeg grada, kao i praktične aktivnosti koje se tiču njihove integracije u društvene tokove“-kazao je Cvetanović.

On je podsetio da su ulice u najvećem romskom naselju „Podvorce“ u kome se nalazi DK Roma završene, i da je ukupno uloženo 12,9 miliona dinara.

„Stvoreno je lepo okruženje leskovačkom Domu kulture Roma koji je zasijao jednim novim sjajem. Nova fasada uređena je sa 1,2 miliona dinara na 323 metara kvadratnih spoljne fasade“-podsetio je Cvetanović.

Srećko Živković, direktor Doma kulture Roma govoreći o uređenju Dom kulture Roma kazao da je uloženo 1,8 miliona dinara, i da se u ovoj kulturnoj ustanovi sem kulturnih aktivnosti održavaju i sportke aktivnosti, edukacije i tribine.

„Ukupni radovi, samo u ovoj godini su 1.200.000 dinara i onih 600.000 dinara u prošloj godini kada je urađena istočna strane fasade, znači ukupno je 1.800.000 dinara. Dom kulture Roma postoji 26 godina, za ovih pet godina smo uložili više nego svih ovih godina zajedno. Primera radi, sem fasade zamenjeni su prozori, vrata na zgradi kao i vrata na velikoj sali, granitne pločice postavljene u velikoj sali, zamenili smo svetla, sada su led svetla, sem lepšeg izgleda imamo i uštede u električnoj energiji.

U Domu kulture Roma sem kulturnih aktivnosti organizujemo i sportska takmičenja, imamo turnire u stonom tenisu, na terenima škole i crkvene zajednice, turnire u malom fudbalu, basketu, radionice koje organizujemo su i edukativnog karaktera, tu su radionice za decu kao i za odrasle, imamo veliki broj tribina i predavanja“-kazao je Živković.

- Reklama -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

- Reklama -spot_img
Najnovije

Organizovane Uskršnje radionice za decu na gradskom trgu u Leskovcu

Grad Leskovac u saradnji sa svim predškolskim ustanovama sa teritorije grada Leskovca, Predškolskom ustanovom “Vukica Mitrović”, osnovnim...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img