18.8 C
Leskovac
ponedeljak, maj 20, 2024

VAUČERI ZA OSNOVNE ŽIVOTNE NAMIRNICE

Pročitajte


Leskovačko udruženje invalidskih penzionera i osoba sa invaliditetom – OSI, u toku dana u petak 24.novembra, tekuće godine,podelilo je stotinak vaučera svojim najugroženijim članovima,sa najnižim mesečnim primanjima penzije. Vaučere u vrednosti od po dve hiljade dinara članovi ovog uduruženja mogu realizovati u jednom od hipermarketa u ovome gradu do kraja tekuće godine.

Udruženje penzionera osoba sa invaliditeom i invalida rada grada Leskovca osonovano je odmah nakon završetka Drugog svetskog rata i spada u najstarija srpska udruženja građana. Trenutno broji nešto više od pet hiljada evidentiranih članova,koje sa velikim uspehom u poslednjih nekoliko godina predvodi rukovdeći tim na čelu sa Grozdanoim Mitić višom medicinskom sestrom u penziji.

Međunarodni dan osoba sa invaliditeom rezulucijom Generalne skupštine UN-a broj 47/3 proglašen je na dan 3.decembar 1992.godine, i od tada se značajno obeležava u više evropskih država.

Leskovačko Udruženje penzionera invalida rada i OSI među prvima u Srbiji,odmah sledeće godinena nakon Rezolucije UN-a, započelo je obeležavanje ovog značajnog datuma bogatim kulturno-umetničkim programom. Tako će biti i ove godine muzičko-poetskim matineom u velikoj sali Doma penzionera u Leskovcu.
Ovom prilikom očekuje se prisustvo predstavnika istovetnih udruženja iz više gradova Srbije,ali i susednih iz Bugarske,Severne Makedonije i Republike Srpske.

Nezvanično se pretpostavlja da u Evropi danas ima blizu 15 odsto starije populacije sa određenim invaliditetom,na koje značajno utiužu uslovi rada i življenja pojedinaca.

  Tokom predhodne 2022. godine Leskovac je bio grad domaćin centralnog obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditeom,invalida rada i osoba sa posebnim potrebama.  Tom prilikom bio je prisutan i ministar Selaković sa saradnicima,a značajne stručne  i klturne aktiovnosti odvijale su se pored ovog udruženja i u leskovačkom Centru za socijalni rad,Leskovačkom kulturnom centru i Sportsko-rekreacionom centru „Dubočica“ u Leskovcu.  

 Tomislav Stevanović
- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Leskovačke mažoretkinje prve na Državnom prvenstvu u Loznici

Na Državnom prvenstvu u mažoret plesu, koje je 19. maja 2024. godine održano u Loznici, „Leskovačke mažoretkinje“ osvojile su...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img