13.8 C
Leskovac
četvrtak, maj 2, 2024
NAJNOVIJE VESTI

Simbol ZLA i UNIŠTENJA, i natpis“SMRT CIGANIMA“ na kući Roma u Grdelici

Pročitajte

Tokom prethodnog vikenda na kući Roma u Grdelici koja se nalazi kod Železničke stanice u tom mestu, iscrtani su nacistički kukasti krstevi-svastika i natpis „SMRT CIGANIMA“.

Prema informcijama koje smo dobili od Nenada Kostića meštanina Grdelice, vlasnik kuće je preminuo pre nekoliko godina, i tu kuću održava njegova sestra, koja je, kako nam je kazao, veoma uplašena i potrešena onim što se desilo.

Kostić nam je takođe kazao da su slučaj prijavili policiji, koja je izašla na licu mesta i sačinila uviđaj.

„Ovo nije prvi put da se dešava ovako nešto. Desilo se i početkom jula ove godine, prijavljeno je policiji, ali, do sada počinioci ovog nedela nisu pronađeni“-kazao nam je Kostić, koji je dodao, da Romi u Grdelici nemaju problema sa komšijama iz većinske zajednice i da se ni sa kim nisu zamerili.

„Strahujemo za našu i bezbednost naše dece, i zahtevamo od policije da što pre pronađe počinioce i da ih procesuiraju, jer ne znamo šta može biti sledeće!“- strahuje Kostić.

Svastika je simbol korišćen od strane jednog od najvećih zlikovaca u istoriji čovečanstva, Adolfa Hitlera, pod kojim je planirao najmasovnije genocide ikada, i pod kojim je mnoge od njih sproveo i u delo.

Svastika je simbol zla i uništenja.

- Reklama -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

- Reklama -spot_img
Najnovije

Danas bez struje ulice u romskom naselju „Sat mahala“

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na redovnim godišnjim revizijama TS 10/0,4 kV u Leskovcu. Zbog toga će u utorak,...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img