13.8 C
Leskovac
četvrtak, maj 2, 2024
NAJNOVIJE VESTI

U Leskovcu svečano otvoren 16. filmski festival LIFFE

Pročitajte

U Leskovcu je u četvrtak u Narodnom pozorištu svečano otvoren 16. filmski festival LIFFE, zanimljivim performansom uz poruku da se film vrati njegovim autorima i publici.

Direktorka Leskovačkog kulturnog centra Sanja Conić zahvalila se prisutnima i istakla da je zahvaljujući LIFFE festivalu, Leskovac postao domaćin brojnim rediteljima, scenaristima, glumcima, producentima kao i mladim studentima.

On je poručila „Dragi Leskovčani čuvajmo LIFFE, budimo ponosni on je naš brend“.

Darko Bajić, umetnički direktor festivala, istaknuti filmski reditelj i dugogodišnji profesor filmske režije naveo da je na samom festivalu planirana i diskusija o položaju reditelja u aktuelnoj produkciji.
Umetnički tim festivala već je ranije otkrio da je Miloš Miša Radivojević ovogodišnji laureat nagrade ,,Živojin Žika Pavlović”, a sada mu je zvanično tu nagradu uručio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, otvorivši 16. LIFFE festival.

Nakon velikog aplauza publike, proslavljeni reditelj Miša Radivojević istakao je da mu ova nagrada puno znači i da mu „srce preskače“ od osećanja odgovornosti i pomisli da dobiti nagradu Živojin Pavlović predstavlja obavezu da u budućnosti napravi još neki film.


Publika je nastavila da uživa u programu uz film ,,Indigo kristal’’ reditelja Luke Mihailovića koji je otvorio festival.

- Reklama -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

- Reklama -spot_img
Najnovije

Danas bez struje ulice u romskom naselju „Sat mahala“

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na redovnim godišnjim revizijama TS 10/0,4 kV u Leskovcu. Zbog toga će u utorak,...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img