17.8 C
Leskovac
ponedeljak, maj 20, 2024

OŠ Bora Stanković Vučje obeležila 104 godine postojanja i rada

Pročitajte

Danas je u Domu kulture u Vučju obeležen Dan Osnovne škole „Bora Stanković“ Vučje. Svečanom akademijom direktor, nastavnici i učenici obeležili su 104 godina postojanja i rada.

U ime Lokalne samouprave grada Leskovca obratila se Jasmina Nedeljković, pomoćnik gradonačelnnika, koja je kazala da Grad Leskovac prepoznaje značaj ulaganja u obrazovanje i svake godine povećava budžet za ovu oblast.

„U prethodnoj deceniji je u školsku infrastrukturu na teritoriji Leskovca uloženo skoro 440 miliona dinara, a ta ulaganja nisu zaobišla ni ovu školu, kako matičnu, tako i njena izdvojena odeljenja – ulagalo se u novi sistem grejanja, u ogradu, u teren za male sportove, u saniranje krova, fiskulturne sale… Samo u prethodnoj godini je za izgradnju odbojkaškog igrališta i rekonstrukciju balon sale u matičnoj školi u Vučju i za rekonstrukciju ograde u Belom Potoku izdvojeno preko 2 miliona dinara“, kazala je Nedeljković.

Direktor ove vaspitno-obrazovne ustanove, Miograd Stojilković, rekao je da mu je posebno drago što su danas na svečanosti kao gosti prisutni gradonačelnik Leskovca, dr Goran Cvetanović sa svojim saradnicima, bez, kako je kazao, „čije pomoći ne bismo mogli neometano funkcionisati.“

„Dugujemo im veliku zahvalnost zbog pružanja izuzetne podrške i pomoći u radu kao i predstavnicima Školske uprave Leskovac, predstavnicima Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj, direktorima škola i našim donatorima koji nam često širokogrudo izlaze u susret.

Drago mi je da sam na čelu jednog uspešnog kolektiva koji je spreman da odgovori na sve reforme u sistemu obrazovanja. Кao prilog tome je i organizacija današnje svečane akademije. Ističem da sam siguran da najbolje godine za našu školu tek dolaze“, zaključio je Stojilković.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img