17.8 C
Leskovac
ponedeljak, maj 20, 2024

Na Sajmu zapošljavanja u Leskovcu 35 poslodavca nudilo 525 novih radnih mesta(VIDEO)

Pročitajte

Na 37. po redu Sajamu zapošljavanja koje je organozavala leskovačka filijala Nacionalne službe za zapošljavanje 35 poslodavaca nudilo je 525 novih radnih mesta.

U ponudi kompanija bilo je oko 30 različitih radnih pozicija, pre svega za drvoprerađivačke, tekstilne, industrije građevinskog materijala, elektro-industrije, proizvodnje i prerade hrane, trgovine i ugostiteljstva, telekomunikacija i usluga osiguranja, vozače, viljuškariste, kuvare i pomoćne kuvare, radnika u preradi voća i povrća, prodavce, komercijaliste, šivače i krojače.

Na sajmu zapošljavanja kompanije su u prilici da na najbolji mogući način predstave sebe, svoje poslovanje i nađu adekvatne kadrove koje će zaposliti odmah ili u nekom narednom periodu, dok nezaposlena lica mogu da se u kratkom vremenskom roku predstave većem broju poslodavaca i predaju im svoje radne biografije.

Sajam zapošljavanja otvorio je Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je kazao da je najvažniji zadatak lokalne samouprave otvaranje novih radnih i smanjenja nezaposlenosti.

„Podsetiću vas da je na kraju 2012. godine na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje bilo 22.812 ljudi, dok danas, prema podacima sa kraja februara tekuće godine, posao traži 13.199 osoba sa teritorije grada. Samo u periodu od 2016. do 2023. godine na teritoriji Leskovca zaposlilo se preko 7500 osoba, više nego na nivou okolnih okruga ukupno“, kazao je CVetanović.

On je najavio da će turska kompanija Erenli početi sa radom maja tekuće godine, koja će prema ranijim izjavama zaposliti preko 350 radnika.

Olivera Pešić, direktor leskovačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje,kazala je da će nezaposlena lica na Sajmu biti u prilici da uspsotave direktan kontakt sa poslodavcima, da im se predstave, da predaju svoje radne biografije.

Na štandu NSZ-a svi nezaposleni i svi poslodavci mogli su da dobiju detaljnije informacije o aktielnim javnim pozivima i konkursima Nacionalne službe za zapošljavanje, a nezaposlenim licima je pružena i podrška u pisanju radne biografije.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img