17.8 C
Leskovac
ponedeljak, maj 20, 2024

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obišao Odeljenje za privredu i poljoprivredu

Pročitajte

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je danas sa svojim saradnicima posetio Odeljenje za privredu i poljoprivredu Gradske uprave Leskovac.

Nakom obilaska gradonačelnik CVetanvić je zajedno sa šefom Odeljenja za privredu i poljoprivredu Radetom Velinovim i Marijom Todorović, šefom Odseka za lokalno održivi razvoj, analizu i statistiku održao press konferenciju.

Cvetanović je podsetio da se preko Odeljenja za privredu i poljoprivredu realizovan veliki broj aktivnosti, i da je grad od 2013-2022. godine pomogo svim poljoprivrednim proizvođačima.

„Grad je izdvojio sredstva u iznosu od preko 324 miliona dinara za 8.750 korisnika je sagledano na pravi način, dok je za tekuću godinu predviđeno izdvajanje u iznosu od još 66,5 miliona dinara“, kazao je Cvetanović.

Rade Velinov, šef Odeljenja za privredu i poljoprivredu, istakao je da su neke od aktivnosti koje su realizovane prethodne godine, prvashodno one u skladu sa Operativim planom odbrane od poplava za vode II reda.

„U pitanju je 18 lokacija na 17 kastastarskih opština, u vrednosti 31 milion dinara. Pored toga, u okviru Programa mera za unapređenje uslova života lokalne zajednice na teritoriji grada Leskovca uradili smo revitalizaciju atarskog puta u КO Drćevac, u dužini od 1,2 km, vrednosti milion i 80 hiljada dinara. Dodelili smo subvecnije udruženju građana „Strelci protivgradne zaštite Кukavica“ u iznosu od 5,5 miliona dinara. Za 120 raketa protivgradne službe izdvojeno je 5,2 miliona dinara. Odeljenje za privredu i poljoprivredu pruža svu potrebnu administrativno-tehničku i stručnu pomoć Budžetskom fondu za razvoj poljoprivrede grada Leskovca – od samog raspisivanja konkursa za dodelu subvencija poljoprivrednicima, pa do njegove konačne realizacije. Trenutno su u završnoj fazi aktivnosti Odeljenja usmerene na izradu Nacrta Operativnog plana za ovu godinu – okončan je terenski rad i trenutno se izrađuju premeri i predračuni za lokacije koje će biti predmet Operativnog plana. Odeljenje za privredu i poljoprivredu aktivno pomaže i Poljoprivrednoj stručnoj službi u aktivnostima koje se tiču elektronske registracije poljoprivrednih gazdinstava“, kazao je Velinov.

Marija Todorović, šef Odseka za lokalno održivi razvoj, analizu i statistiku, predstavila je brošuru „Održivi razvoj – Naša zajednička budućnost“ i tim povodom kazala je da Priručnik pisan sa namernom da posluži kao most u razumevanju ljudi različitih profila udruženih sa istim ciljem – da svet postane bolje mesto za život i rad.

Na konferenciji za medije je istaknuto da je Program razvoja turizma grada Leskovca najbolje urađen u Srbiji, da je tek 17 gradova od 28 i 150 lokalnih samouprava, i SКGO je u svoj priručnik stavio Program grada Leskovca kao primer dobre prakse.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img