13.8 C
Leskovac
četvrtak, maj 2, 2024
NAJNOVIJE VESTI

Apoteka „Džunić“ koja se nalazi preko puta Hitne pomoći u Leskovcu od danas će raditi 24 časa

Pročitajte

Na press konferenciji održanoj danas ispred Doma zdravlja-apoteke Hipokrat najavljeno je da će apoteka „Džunić“ koja se nalazi preko puta Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Leskovcu od danas će raditi 24 časa dnevno.

„Goran Cvetanović predložio je rukovodstvu bolnice da pokrene pregovore sa apotekarskim ustanovama u gradu, kako bi neka od apoteka postala dostupna građanima Leskovca svakog dana po 24 časa. Ta inicijativa je urodila plodom i apoteka Džunić preko puta Službe hitne medicinske pomoći biće na raspolaganju svim našim sugrađanima i tokom noći“, kazala je Lidija Dimitrijević, zamenica gradonačelnika Leskovca .

Ona je dodala da je Leskovac veliki grad i da je izuzetno važno da u njemu neka apoteka radi i tokom noći, kako za stanovnike grada, tako i okoline.

„Ovim smo uspeli da rešimo jedan od velikih problema sa kojima se naš grad suočavao. Zato zahvaljujemo vlasniku apoteke „Džunić“ na iskazanom razumevanju za opšti interes i dobrobit svih građana Leskovca“, kazala je Dimitrijević.

Dragana Džunić, vlasnica apotekarske ustanove „Džunić“ istakla je da je ideja o tome da neka od apoteka u njihovom vlasništvu radi danonoćno postojala i ranije, pa je inicijativa gradonačelnika Cvetanovića bila vetar u leđa da se ta ideja još brže sprovede u delo. Ona je istakla da su apoteke„Džunić“ najbrojnije u gradu, sa 98 zaposlenih koji rade u 15 apoteka i jednom ortopedijumu, i dodala da je u objektu koji će biti dežurni napravljen šalter i angažovano obezbeđenje. Osnovni cilj je da svim građanima Leskovca uspuge apoteke budu dostupne i u toku noći, kad god za njima imaju potrebe.

Direktor Opšte bolnice Leskovac, dr Nebojša Dimitrijević, naglasio je da danas privatne apoteke izdaju lekove na recept i da se ovim rešava veliki problem za građane, kojima lekovi nisu bili dostupni posle ponoći. On se zahvalio porodici Džunić koja je odmah prihvatila predlog da jedna od njihovih apoteka radi i noću i vrlo brzo ga sprovela u delo.

- Reklama -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

- Reklama -spot_img
Najnovije

Danas bez struje ulice u romskom naselju „Sat mahala“

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na redovnim godišnjim revizijama TS 10/0,4 kV u Leskovcu. Zbog toga će u utorak,...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img