23.8 C
Leskovac
nedelja, maj 19, 2024

Nemačka Vlada pomaže od 1500 do 2500 evra Rome iz Bujanovca za pokretanje 10 mini biznisa

Pročitajte
Foto; Opština Bujanovac

Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke u okviru projekta readmisije u partnerstvu sa Opštinom Bujanovac raspisalo je konkurs za deset projekata mini – biznisa u kojima će Romi iz ove opštine dobiti bespovratna sredstva u opremi i materijalu u iznosu od 1.500 do dve ipo hiljade evra.

Na konkurs koji je juče raspisan mogu se javiti pojedinci i Romska udruženja koja imaju nameru da otvore mala preduzeća i tako poboljšaju svoj socijalno ekonomski položaj nakon povratka iz Nemačke.

Na ovom konkursu biće dodeljeno ukupno deset grantova bespovratne pomoći za ekonomsko osnaživanje Roma, ali i teže zapošljivih grupa građana, navodi se u tekstu konkursa.

Opština Bujanovac učestvuje u ovom projektu koji realizuje Abeiter – Samariter – Bund Deutschland (ASB), a koji se finasira sredstvima Ministarstva spoljnih poslova Nemačke u okviru Projekta “ Tehnička podrška i podrška u zapošljavanju za Rome i Romske organizacije u Srbiji“.

Izvor;Danas

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img