21.8 C
Leskovac
nedelja, maj 19, 2024

Sahranjeni poginuli trubači iz Vladičinog Hana

Pročitajte
Foto: Vranjski online magazin/Kurir

Na Repinskom groblju u Vladičinom Hanu, danas su sahranjeni trubači Stanislav Anđelković (21) i Dalibor Milošević (34).

Tužnu povorku činilo je i stotinak trubača sa juga Srbije koji su svirali Posmrtni marš i na taj način ispratili prijatelje i kolege, piše portal Vranjski online Magazin.

Kurir piše da su se dve tužne povorke sastale u jednu pa su dvojica braće zajedno ispraćena na poslednji počinak. Pored brojnih meštana ovog dela Hana, okupio se veliki broj trubača, iz gotovo svih orkestara sa juga Srbije, kako bi odsvirali Posmrtni marš.

Tužnu povorku predvodio je trubač Bojan Krstić, ovogodišnji pobednik Guče, a u povorci su i Boban Marković i njegov sin Marko, pišu Novosti.

Veliki broj trubača okupio se i izjavljuju saučešće, a onda će jedni iz jedne drugi iz druge kuće krenuti ka Repinskom groblju gde će mladi trubači biti sahranjeni.

Na sahranu trubača stigao je i Boban Marković, vidno skrhan tugom, koji je išao iz jedne u drugu kuću i izjavljivao saučešće. Sa njim je na ispraćaj mladih kolega stigao i njegov sin Marko Marković.

Predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović proglasio je sredu, 21. septembar, za Dan žalosti na teritoriji opštine, zbog pogibije dvojice trubača iz ovog grada.

Izvor:VOM/Kurir

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img