21.8 C
Leskovac
četvrtak, maj 2, 2024
NAJNOVIJE VESTI

U Baru održana 19. Generalna skupština NALAS-a

Pročitajte

U Baru je održana 19. Generalna skupština NALAS-a i pokretanje Sporazuma gradonačelnika za energiju i klimu jugostočne Evrope. Ovom događaju je prisustvovao i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, predsednik Stalne konferencije gradova i opština i nekadašnji predsednik organizacije NALAS.

Ovom prilikom obeležena je inauguracija kancelarije Sporazuma gradonačelnika (CoM) za energiju i klimu u jugoistočnoj Evropi.

Кao prvi akteri u borbi protiv izazova koje predstavljaju klimatske promene, lokalne samouprave igraju ključnu ulogu u sprovođenju politika i rešenja za ublažavanje njihovih efekata. Prepoznajući svoju značajnu odgovornost, lokalne samouprave poseduju potencijal da daju značajan doprinos postizanju ciljeva zacrtanih u Zelenoj agendi.

Takođe, tokom ovog skupa, uručena su i Priznanja šampiona Zelene agende, odajući počast izuzetnim naporima lokalnih samouprava u promociji Zelene agende širom regiona.

Okupljajući predstavnike lokalnih samouprava, ministarstava, međunarodnih razvojnih partnera i drugih relevantnih aktera, događaj je obeležila i inauguracija Кancelarije Saveta ministara za jugoistočnu Evropu. Ova kancelarija ima za cilj da podrži opštine u razvoju i implementaciji akcionih planova za smanjenje emisije gasova staklene bašte, povećanje energetske efikasnosti i povećanje upotrebe obnovljivih izvora energije.

- Reklama -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

- Reklama -spot_img
Najnovije

Danas bez struje ulice u romskom naselju „Sat mahala“

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na redovnim godišnjim revizijama TS 10/0,4 kV u Leskovcu. Zbog toga će u utorak,...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img