13.8 C
Leskovac
sreda, maj 15, 2024

Grad Leskovac izdvojiće dodatnih 3 miliona dinara za uređenje Prve romske hrišćanske crkve u Leskovcu

Pročitajte

Članovi Kabineta gradonačelnika Leskovca, gradski većnici i saradnici posetili su danas velelepni Hram Prve romske hrišćanske crkve koja se nalazi u naselju „Slavko Zlatanović“ u Leskovcu.

Povod ove posete bila je lična donacija kuhinjskih elemenata koji su već postavljeni u kuhinjskim prostorijama ove crkve, o čemu je ROMinfomedia već pisala, kao i donacija knjiga Narodnog muzeja Leskovac, čime su obogatili biblioteku Prve romske hrišćanske crkve.

Članica Gradskog veća Aleksandra Stojanaović je podsetila da je prilikom poslednje posete gradonačelnika Gorana Cvetanovića, knjige crkvenoj biblioteci donirala i Narodna biblioteke „Radoje Domanović“Leskovac, i još jednom je istakla odličnu saradnju sa sveštenikom i rukovodstvom ove Crkve.

„Na sednici Gradskog veća koja će se najverovatniji održati tokom sledeće nedelje doneće se Odluka o dodanim sredstvima u iznosu od 3 miliona dinara za nastavak uređenja ovog objekta“-najavila je članica Gradskog veća Aleksandra Stojanović.

Pastor Selim Aliljević se ovom prilikom zahvalio gradonačelniku Goranu Cvetanoviću na ličnoj donaciji, kao i na donaciju knjiga crkvenoj biblioteci od strane Narodne biblioteke „Radoje Domanović“ Leskovac i Narodnog muzeja Leskovac. On je takođe istako odličnu saradnju sa gradonačelnikom Cvetanovićem i lokalnom samoupravom.

„Hvala za pomoć od 2 miliona dinara, hvala za pomoć od 3 miliona dinara, radovi su izvršeni i završeni i izvođač radova očekuje da im se plati za izvođene radove. Imali su poverenje u nas da ćemo im platiti zato su radovi nastavljeni i završeni. Kao Crkva nastavićemo dobru saradnju sa lokalnom samoupravom na dobrobit ne samo romskog naroda nego uopšte za sve narode“-zaključio je na kraju Alijević.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

PREMIJERNO PRIKAZANA NOVA EMISIJA „ROMANI KUHINJA“

Nova emisija "Roamni Kuhinja" premijernio je u nedelju 12.maja 2024. u 21 sat prikazana na YouTube kanalu medija ROMinfomedia. Ova...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img