17.8 C
Leskovac
četvrtak, maj 2, 2024
NAJNOVIJE VESTI

Cvetanović ispunio obećanje, lična donacija kuhinjskih elemenata Prvoj romskoj crkvi u Leskovcu

Pročitajte

Lična donacija gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića u vidu opremanja kuhinjskih prostorija Prve romske hrišćanske crkve kuhinjskim elementima stigla je i montirana.

Cvetanović je dato obećanje prilikom posete ovog velelepnog novoizgrađenog hrama u decembru meseca prošle godine ispunio, kao i to, da će Grad Leskovac novčano učestvovati u završetu projekta unutrašnjuh radova u samom hramu, prebacivši tada iz budžeta grada na račun Crkve 2 miliona dinara.

Pastor Selim Alijević se danas prilikom naše posete „Prve romske hrišćanske crkve“ zahvalio gradonačelniku u svoje lično ime i u ime crkve, jer, kako je rekao „sve ono što je obećao i ono što je Cvetanović rekao, da je do sada sve ispunjeno.“

Budžetom grada za 2024.godinu planirana su dodana sredstva za unutrašnje uređenje hrama u iznosu od 3 miliona dinara, i kako je danas izjavio pastor Alijević za ROMinfomediu, On očekuje da se ta sredstva prebace na račun crkve kako bi izvođačima platili za radove koji su već završeni.

„Izvođači radova završili su sve potrebne unutrašnje i spoljašnje radove jer su imali poverenje u crkvu i na osnovu obećanja gradonačelnika da će grad uplatiti sredstva do 3 miliona dinara, tako da oni očekuju da im se taj novac uplati na račun“-kazao je pastor Alijević.

Podsećamo, Hram je izgrađen na mesto gde je nekada bio postavljen veliki šator u naselju „Slavko Zlatanović“. Više od 20 godina vernici su dolazili na bogosluženja u „Crkvu pod šatorom“. Ličnim donacijama vernika, naših ljudi iz dijaspore, kao i prijatelja iz Australije i Evrope izgradjen je Hram za sve nacije „Prva romska hrišćanska crkva“.

- Reklama -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

- Reklama -spot_img
Najnovije

Danas bez struje ulice u romskom naselju „Sat mahala“

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na redovnim godišnjim revizijama TS 10/0,4 kV u Leskovcu. Zbog toga će u utorak,...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img