13.8 C
Leskovac
sreda, maj 15, 2024

Oskrnavljene grobnice na romskom groblju u Leskovcu

Pročitajte

Romsku zajednicu u Leskovcu tokom ove nedelje uznemirilo je nedelo NN počinioca koiji su oskrnavili nekoliko grobnica i oštetili nadgrobne spomenike i ploče na romskom groblju koje se nalazi na Jajnskom putu u Leskovcu.

Porodice pokojnika čije su grobnice osrkrnavljene slučajeve su prijavili policiji, koja je i izašla na licu mesta.

Počinioci ovog nedela su birali isključivo najskuplja romska počivališta, u nadi da će, predpostavlja se, naći novac i zlato. Zbog toga se veruje da je u pitanju huliganstvo koje nije zasnovano na nacionalnoj osnovi.

Grobnice su zalivene i ploče su teške i do 300-400 kilograma, pa se veruje da se radi o grupi počinioca, koja je i oštetila nekoliko nadgrobnih spomenika.

Podsećamo, ovo nije prvi put da se romska groblja oskrnavljuju. U samo poslednje dve godine, od strane NN izvršioca, oboreno je i oštećeno nekoliko nadgrobnih spomenika, a sa grobnih mesta su oštećene i ukradene metalne ograde.

Policija je kao i sada izašla na uviđaj i sve je ostalo na tome.

Romska zajednica u Leskovcu apeluje na nadležne organe da konačno stanu na put ovom neviđenom nedelu i da počinioce privedu pravdi.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

PREMIJERNO PRIKAZANA NOVA EMISIJA „ROMANI KUHINJA“

Nova emisija "Roamni Kuhinja" premijernio je u nedelju 12.maja 2024. u 21 sat prikazana na YouTube kanalu medija ROMinfomedia. Ova...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img