13.8 C
Leskovac
petak, maj 17, 2024

Ugovor za izgradnju kanalizacije u 16 naseljenih mesta spreman i predat na saglasnost finansijerima

Pročitajte


Projekat „Upravljanje otpadnim vodama grada Leskovca“, čine tri komponente:

Prva komponenta – Izgradnja Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnim vodama grada Leskovca – Linija vode i delimičan tretman mulja – I faza;
Druga komponenta – Izgradnja Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnim vodama grada Leskovca – Linija mulja – II faza ;
Sabirna kanalizaciona mreža – proširenje kanalizacione infrastrukture u 16 naselja mesta na teritoriji grada Leskovca ( ORIO Projekat ) za 20.000 ekvivalentnih stanovnika.
Prve dve komponente projekta su završene, dok je realizacija treće komponente ORIO projekat u toku.

ORIO projekat je izgradnja i dogradnja kanalizacione mreže u 16 naselja na teritoriji grada Leskovca u ukupnoj dužini od 78 km i to su sledeća naselja:

izgradnja: Rudare, Šišince, Donja Jajina, Gornje Sinkovce, Gornje Trnjane, Vlase, Svirce, Donje Trnjane, Mrštane, Navalin.
dogradnja: Bratmilovce, Bogojevce, Vinarce (Čifluk Mira), Donje Sinkovce, Turekovac i Gornje Stopanje.

Vrednost projekta iznosi 18 miliona evra (Donacija Kraljevine Holandije 8 miliona evra i 10 miliona evra Ministarstvo zaštite životne sredine).

Sva novoizgrađena kanalizaciona mreža sa priključcima domaćinstva će se priključiti na gradski kanalizacioni i industrijski kolektor koji svu otpadnu vodu odvode u PPOV Leskovac.

Nabavka radova na izgradnji i dogradnji fekalne kanalizacione mreže u 16 naselja na teritoriji grada Leskovca u okviru projekta „Upravljanje otpadnim vodama u Leskovcu“ ORIO10/SB/01 objavljena je na portalu javnih nabavki 27.09.2023. godine. Otvaranje ponude bilo je zakazano za 13.11.2023. godine. Na javnoj nabavci bilo je jedne ponude od strane grupe ponuđača DOO Telekomunikacija Blace, MPP Jedinstvo AD Sevojno i Gat DOO Novi Sad. Nosilac posla je DOO Telekomunikacija Blace. Naručilac je shodno Članu 146. Zakona doneo Odluku o dodeli ugovora grupi ponuđača čiji je nosilac posla DOO TELEKOMUNIKACIJA BLACE sa uslovima kao u ponudi. Odluka je vidljiva na portalu Javnih nabavaki. Ugovor je pripremljen i predat na saglasnost finansijerima, nakon čijeg odobrenja se može pristuputi zaključivanju istog.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img