8.8 C
Leskovac
utorak, maj 14, 2024

LESKOVAC POVRĆEM HRANI POLA SRBIJE

Pročitajte

U leskovačkom poslovnom kompleksu „Apostolović“ u četvrtak 14-og decembra održano je 15 po redu tradicionalno godišnje savetovanje poljoprivrtednika,povrtara sa juga Srbije u okviru produkcije „Agrolider“.

Na dvadesetak lepo uredjenim pultovima  46  istaknutih privrednika prezentovalo je svoje proizvode,ponajviše u fitofarmaciji i proizvodnji semena i ambalaže. 

Izložbu je tokom dana obišlo  oko hiljadu posetilaca.

        Za zainteresovane povrtare i voćare Leskovca u saradnji sa tamošnjom Poljoprivredno-savetodavnom stručnom službom održano je 6 stručnih predavanja o uzgoju i zaštiti ranog povrća u plastenicima i na otvorenom.

       Skup je otvorio gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović koji je prisutne podsetio na značaj ovih savetovanja.

  „U poslednjih desetak godina sa 15 miliona dinara iz budžeta grada Leskovca  na ime finasiranja agrara do danas uložili smo oko 700 miliona dinara. Samo u ovoj 2023.godini uložili smo oko 101 milion dinara.

 U narednoj 2024.godini cifra na ime sufinasiranja primarne poljoprivredne proizvodnje u našem gradu dostići će oko 127,5 miliona dinara…“, naglasio je dr Cvetanović.

„MI Leskovčani možemo povrćem da snabdevamo pola Srbije.Ja već danas imam dovoljno robe za jednu  poveću pijacu“,reče nam Jovica  jedan  od posetilaca izložbe iz obližnjemg sela. 

      Tokom ove jedinstvene stručne poljoprivredne manifestacije dodeljene su dve nagrade organizatora na ime medijske promocije. Nagrade su dobili  Vesna Zdravković i Jovan Jovanović iz tv-produkcije „Agrojug“ iz Niša. 

   Nagrade su im uručili u ime organiztora Goran Tasić i Nebojša Janković  koji su ovom prilikom najavili novu manifestaciju „Nema zima kad zimnice ima“…

Tekst i foto – Toma Stevanović

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

PREMIJERNO PRIKAZANA NOVA EMISIJA „ROMANI KUHINJA“

Nova emisija "Roamni Kuhinja" premijernio je u nedelju 12.maja 2024. u 21 sat prikazana na YouTube kanalu medija ROMinfomedia. Ova...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img