13.8 C
Leskovac
petak, maj 17, 2024

Zakupci tezgi na robnoj pijaci dobiće lepši i funkcionalniji prostor

Pročitajte

Druga faza radova na izgradnji kombinovano zeleno-robne pijace u Leskovcu su u toku.
Radovi su vredni 38,9 miliona dinara. Po ovom ugovoru izvode se radovi na izgradnji objekta broj 5, površine 340m2, objekat se sastoji od 12 lokala.

Predsednik Prvremenog organa grada Leskovca je danas prilikom obilaska radova kazao da će ovim projketom zakupci tezgi dobiti lepši i funkcionalniji prostor, koji odgovora njihovim ali i potrebama kupaca.

„U prethodnom periodu izgradili smo pijačni kompleks i uredili prostor oko nje u nekoliko faza za šta je ukupno izdvojeno 124 miliona dinara. Tu spadaju radovi na mlečnoj hali, uređenje platoa sa nadstrešnicom, izgradnja lokala, nabavka tezgi, parterno uređenje pijace sa prilazima, kao i rekonstrukcija ulice Topličkog ustanka i dela Mlinske i izgradnja saobraćajnice u produžetku Voždove ulice.

Da je reč o važnom i savremeno opremljenom kompleksu potvrđuje i priznanje žirija 25. međunarodnog Salona urbanizma, na kojem je projekat nove pijace dobio treću nagradu u kategoriji realizovanih projekata, na prostoru eks Jugoslavije“-kazao je Cvetanović.

On je kazao da će završetak radova biti aprila ili maja meseca, zavisno od vremenskih uslova, i u dogovoru sa ljudima koji rade i prodaju na pijaci.

Cvetanović je kazao da su projekat uradili u dogovoru i saradnju sa sindikatom Pijace, da će se napraviti 108 lokala koje će finansirati lokalna samouprava, i da će zakupci mesečnu zakupninu tezge zbog smanjenja obima posla zbog izvođenja radova, do kraja 2024.godine plaćati 5000 umesto 6700 dinara.

On je na kraju najavio da će se lokali prodavati na licitaciji nakon što Poreska uprava odredi najnižu cenu.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img