26.8 C
Leskovac
subota, maj 18, 2024

Topli radijatori u Medicinskoj školi u Leskovcu

Pročitajte

U Medicinskoj školi u Leskovcu završeni su radovi na uspostavljanju sistema grejanja, i tim povodom ovu školu posetio je danas predsednik Privremenog organa Goran Cvetanović, gde je nakon obilaska održao press konferenciju.

Najpre se obratila Brankica Stamenković, član Privremenog organa grada Leskovca, koja je kazala da je Medicinska škola Leskovac do rekonstrukcije Opšte bolnice Leskovac, toplotnu energiju dobijala upravo od ove zdravstvene ustanove koja više nije bila u mogućnosti da školi isporučuje toplotnu energiju. Zbog toga se pristupilo izradi projekta, odnosno priključenja ove škole na toplotnu mrežu Toplana. Ona je objasnila i zbog čega su se radovi na izradu toplovoda i toplotne stanice odužilo.

„Toplotna podstanica je morala da ima izvesne provere u samom procesu proizvodnje, kasnilo se malo prilikom nabavke potrebnih delova, a sam projekat i trasa toplovoda je morala zbog objektivnih razloga na samom terenu prilikom samog kopanja toplovoda da pretrpi izvesne promene što je za sobom vuklo i izmenu projekata i ishodovanje novih dozvola. Nakon što su svi ovi projekti završeni, tokom vikenda je izvršena proba i danas se u školi i dalje nalaze i radnici Toplane i izvođači radova i radi se na tome da se u potpunosti optimizuje grejanje u ovoj školi. Mi kao lokalna samouprava smo samu realizaciju projekta pratili od početka, naravno da bismo želeli da je sam proces bio mnogo efikasniji i brži, ali smo pratili pre svega što su nam adekvatni uslovi u školama od najvećeg prioriteta. Zato smo negde na početku ove grejne sezone kao lokalna samouprava ponudili školi nekoliko alternativnih rešenja i nastavničko veće se o tome izjašnjavalo. I nakon njihove odluke, već sutradan smo postupili kako su oni doneli odluku, a to je nabavka dodatnih grejnih tela“-kazala je Stamenković.

Direktorka škole Marija Savić kazala je nisu naišli na uvećanje izostanaka učenika što pokazuje da su postojali optimalni uslovi za rad učenika i da se nesmetano odvijala nastava 45 minuta.

„Roditelji se ni u jednom trenutku nisu obratili ni pedagoškoj službi, ni meni o načinu rada, o dužini trajanja nastave ili o načinu odvijanja časova, niti u pisanom, niti u usmenom obliku. Imali smo 2 nastavnička veća, Savet roditelja, prisustvovalo je 14 predstavnika. Ukupno imamo 649 učenika. Nikakvih zamerki nije bilo prilikom zasedanja Saveta roditelja tako da smo smatrali da smo doneli pravu odluku. Zahvaljujem svima koji su učestvovali u ovom projektu, vama novinarima koji ste sve to propratili i izrazili zabrinutost za našu decu.“

Odgovarajući na pitanja novinara predsednik Privremenog organa Goran Cvetanović kazao je se Medicinska škola 25 godina snabdevala toplotnom energijom i niko se nije usudio da odvoji grejanje zbog blokade i da je veliki pomak što su to uradili.

„Odgovorno tvrdim da su se u bolnici dva puta godišnje čistile klime, sevisirane su i kontrolisane. Pored toga ova deca se spremaju za rad u bolnici i stalno obavljaju praksu u bolnici. Poenta je da smo mi uspeli da odvojimo grejanje od bolnice. Za jedan dan smo nabavili radijatore i prebacili klima uređaje za letnji period. Sklanjali smo barijere i koji god se problem pojavio u gradu, mi nismo bežali, krenuli smo sa rešavanjem koliko god trajalo.Kada je reč o školi u Predejanu, zamenjeni su kotlovi i grejanje je u funkciji“-kazao je CVetanović.

On se na kraju roditeljima, učenicima i radnicima u školi zahvalio na strpljenju i uputio izvinjenje zbog dužeg izvođenja radova.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img