23.8 C
Leskovac
nedelja, maj 5, 2024
NAJNOVIJE VESTI
Demokratska unija Roma izlazi na lokalne izbore u Nišu na zajedničkoj listi koalicije “UJEDINJENI – NADA ZA NIŠ”HRISTOS VASKRSE! SREĆAN USKRS!Romske hrišćanske pentakosne crkve u Leskovcu organizuju proslavu UskrsaBUJANOVAC: Lista Roma SPP – Da smo svi jednaki, Romi kažite Da – Adem Salihiu učestvuje u izbornoj trci za odbornike u lokalnom parlamentuNasilna mobilizacija Roma u UkrajiniU PODVRCU MLADIĆ ČEKIĆEM POVREDIO TROJE LJUDI, POLICIJSKI SLUŽBENIK SPREČIO VEĆU TRAGEDIJUDanas bez struje ulice u romskom naselju „Sat mahala“Pretukao mladića u centru LebanaPrivode se kraju radovi na izgradnji vodovodne mreže od Velikog Trnjana do PalikućeOrganizovane Uskršnje radionice za decu na gradskom trgu u LeskovcuOtvoreno dečje igralište“Srećičica“ u centralnom parku u LeskovcuPodeljeni ugovori udruženjima za realizaciju projekata iz oblasti Socijalne zaštite u 2024.godiniMihajlović: Unija Roma Srbije posle skoro 20 godina izlazi na lokalne izbore u BeograduPrivremeno povučen skandalozan, sraman, diskriminatorski i rasistički predlog da se preimenuje bulevar Šabana Bajramovića u NišuU Leskovcu za 24 sata rođeno šest bebaSkupština Grada Niša u petak odlučuje o promeni naziva Bulevara Šabana Bajramovića, direktor Nišvila Ivan Blagojević to vidi getoizaciju umetnika i latentni rasizamNovo dečje igralište u parku Devet JugovićaOdržan čas istorije „Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu“U leskovačkom porodilištu rođene dve bebeZABRANA sklapanja maloletničkih brakova

Novinarka RTS-a Sanja Ljubisavljević Bekić dobitnica medijske nagrade za emisiju „Romi – od mahale do velike scene“

Pročitajte

Novinarka Radio-televizije Srbije Sanja Ljubisavljević Bekić dobitnica je prve nagrade za najbolji medijski prilog na temu borbe protiv diskriminacije i promovisanja ravnopravnosti i tolerancije, koju dodeljuje Poverenik za zaštitu ravnopravnosti.

Nagrade Poverenika za zaštitu ravnopravnosti dodeljene su na obeležavanju Međunarodnog dana tolerancije u Beogradu koji je ove godine posvećen borbi protiv predrasuda i diskriminacije na osnovu dobi, posebno starijih.

Novinarka RTS-a Sanja Ljubisavljević Bekić je na ovogodišnjem konkursu osvojila prvu nagradu u kategoriji TV prilog, za emisiju „Romi – od mahale do velike scene“.

Nagrađena priča, u kojoj se daje prikaz svega onoga sa čime se Romi suočavaju – od loših uslova života, diskriminacije, do teške borbe za uspeh „na velikoj sceni“, emitovana je u RTS-ovoj emisiji „Četvrtkom u 9“.

„Kada pričamo o Romima, moramo da pričamo izvan stereotipa, pre svega stavljajući akcenat na one koji žive u izuzetno teškim uslovima, nehigijenskim naseljima, koje čeka blato na putu do vrtića, škole, posla, ali da ne zaboravimo i one koji su stigli do svoje velike scene šta god ona u njihovom životu značila. Takođe, mislim da treba da se trudimo mi novinari da razbijamo te iste stereotipe, imajući u vidu jedan podatak da dve trećine prijava za diskriminaciju tiče se diskriminacije Roma“, poručila je dobitnica nagrade Sanja Ljubisavljević Bekić.

Druga i treća nagrada u ovoj oblasti pripale su Aleksandru Miniću sa televizije Forum i Nikolini Kljajić sa Blic televizije.

Istraživanje o femicidu, koje su sprovele novinarke CINS-a Teodora Ćurčić i Jovana Tomić, osvojilo je prvu nagradu u onlajn kategoriji, dok je tekst o sigurnim kućama Dejane Cvetković iz Vremena poneo prvu nagradu u kategoriji „Štampani mediji“.

Druga i treća nagrada u onlajn kategoriji pripale su Stefanu Mihajlovskom iz Zumera i Jeleni Milenković sa portala Bum93.

U štampanim medijima druga i treća nagrada pripale su Dunji Karanović iz časopisa Lice ulice i Snežani Rovčanin Tomković iz Večernjih novosti.

Stručni žiri činili su predstavnici Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i Odeljenja za medije Misije OEBS-a u Srbiji, kao i prošlogodišnji dobitnici i dobitnice prvih nagrada u sve tri kategorije.

Prošle godine prva nagrada za najbolji onlajn članak pripala je novinarki Internet portala RTS-a Aleksandri Trajković Arsić za tekst „Devojčice nam uhode, pipkaju i siluju rođaci, komšije, drugari – zašto i dalje žmurimo“.

Izvor;RTS

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Demokratska unija Roma izlazi na lokalne izbore u Nišu na zajedničkoj listi koalicije “UJEDINJENI – NADA ZA NIŠ”

Koalicija “UJEDINJENI – NADA ZA NIŠ” predala je juče listu kandidata za odbornike u Skupštini Grada Niša Gradskoj izbornoj...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img