15.8 C
Leskovac
subota, maj 4, 2024
NAJNOVIJE VESTI
U PODVRCU MLADIĆ ČEKIĆEM POVREDIO TROJE LJUDI, POLICIJSKI SLUŽBENIK SPREČIO VEĆU TRAGEDIJUDanas bez struje ulice u romskom naselju „Sat mahala“Pretukao mladića u centru LebanaPrivode se kraju radovi na izgradnji vodovodne mreže od Velikog Trnjana do PalikućeOrganizovane Uskršnje radionice za decu na gradskom trgu u LeskovcuOtvoreno dečje igralište“Srećičica“ u centralnom parku u LeskovcuPodeljeni ugovori udruženjima za realizaciju projekata iz oblasti Socijalne zaštite u 2024.godiniMihajlović: Unija Roma Srbije posle skoro 20 godina izlazi na lokalne izbore u BeograduPrivremeno povučen skandalozan, sraman, diskriminatorski i rasistički predlog da se preimenuje bulevar Šabana Bajramovića u NišuU Leskovcu za 24 sata rođeno šest bebaSkupština Grada Niša u petak odlučuje o promeni naziva Bulevara Šabana Bajramovića, direktor Nišvila Ivan Blagojević to vidi getoizaciju umetnika i latentni rasizamNovo dečje igralište u parku Devet JugovićaOdržan čas istorije „Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu“U leskovačkom porodilištu rođene dve bebeZABRANA sklapanja maloletničkih brakovaU nedelju besplatni preventivni pregledi u Domu Zdravlja i Opštu bolnicu LeskovacAkcija saobraćajne policije usmerene na kontrolu brzineU Baru održana 19. Generalna skupština NALAS-aIstraživanje Instituta Batut: prisutnije tuče među učenici osnovnih škola, seksualno aktivni sa 11 godinaNenad Zdravković: rešiti problem romskog groblja u Leskovcu

Penzionisani niški policajci pevali i igrali sa Leskovčanima              

Pročitajte

Niš-Leskovac 11.11.2o23.god.- Obeležavajući Medjunarodni Dan Primirja u Velikom ratu 11-ti novembar ,udruženje penzionisanih policajaca,vatrogasaca i drugih čuvara reda Srbije i Policijske uprave u Nišu u subotu 11-og novembra tekuće godine obeležilo je svoj veliki jubilej – 45 godina od osnivanja ovog jedinsvenog srpskog udruženja.

Svoje učešće na ovoj manifestaciji čuvara zakona učestvovali su donedavni policajci iz Beograda,Novog Sada,Niša i iz još desetak Policijskih uprava iz većih gradova Srbije.
Takodje gosti u Nišu bili su i bivši policajci iz madraskog grada Segedina,iz Pernika,Divotna i Sofije iz susedne Bugarske,više pojedinačnih poredstavnika sa severa Severne Makedonije, kao i predstavnici Policijske uprave iz Bjeljine i dugih varoši iz Republike Srpske.


Sjajnu organizaciju dosada najvećeg susreta penzionisanih radnika Policijskih uprava Srbije odradio je veoma uspešno rukovodeći tim niškog udruženja na čelu sa predsednicom Živanom Spasić.


U ime grada Niša skup policajaca i umetnika bivših policajaca u velikom amfiteatru niškog Prirodno-matematičkog fakulteta-PMF pozdravila je zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović:“Drgo mi je da se ovaj veliki skup vas zaslužnih za našu bezbednoszt i mir održava danas u Nišu. Meni je želja da se na naše niško Udruženje penzionera policiajca niške PU ugledaju druga udruženja ,mje koliko jemeni poznato ono ima izvanrednu saradnju sa strukovnim i drugim udruženjima u našoj zemlji,i zemalja u okruženju“,naglasilaje Dušica Davidović u ime gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski.

Ovo jedinstveno druženje u sali niškog PMF svojim umetniučkim nastupom znatno je obogatio nastup leskovačkog KUD-a „Penzioner“,odnosno folklorna i muzičko-dramska sekcija ovog KUD-a koje godinama uspešno posluju u okviru leskovačkog udruženja penzionera starih.
Muzičko-scensku adaptaciju komada akademika,profesora dr Dragomira Radovanovića i drugih leskovačkih autora koji pišu na diajlektu imenom „Leskovačka čadjava kafana“ izveli su leskovački glumci amateri trećeg doba,a u režiji Vesne Djordjević i Moroslave Dobrenović,iz leskovačkog „Kluba prijatelja starih“.
Nakon ove priredbe karavan bivših policajaca i umetnika preselio se u elitni restoran „Vazdušna Banja“ na brdu niške opštine Palilula. Svoje učešće u muzičko-folklornom matineu tamo imali su Mira Jovanović svojevremeno „Prvi glas mladih pevača“ eks-Jugoslavije,Zoran Vasić i Boža Stefanović višegodišnji i nagradjivani leskovački muzičari kao i Boris Tasef muzička zvezda iz Sofije,glavnog grada susedne Bugarske.
„Do penzionisanja radio sam vrlo odgovornre poslove u PU-Sofija,u oblasti opšte bezbednosti. Još dok sam radio pevao sam povremeno na festivalima kod nas u Bugarsku. Znam da otpevam gotovo sve srpske hitove iz olasti zabavne i narodne muzike. Posebno volim pesme Miroslava Ilića,one imaju dušu i znaju da publiku „podignu na noge“..“,priča nam gotovo u jednom dahu druželjubivi bugarski hit-pevač Boris Tasef,bivši policajac.
U jednom delu umetničkog nastupa niški glumac i voditelj Toma Marković okupljenim bivšim čuvarima reda iz Srbije i njihovim inostranim gostima na vrcav i duhovit način ispričao kako je grad Niš, „stvarno“ postao grad,kao i priču o niškom Kalči lovcu,lažovu kojem se u to vreme divio i srpski kralj Milan…Sve to je propraćeno gromkim aplauzima brojne publikeu PMF-u,u kojem su odmah nakon intoniranja državne himne,i minta ćutnje za poginule i preminule bivše kolege podeljene i prigodne zahvalnice i pokloni brojnih sponzora.

Tomislav Stevanović

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

U PODVRCU MLADIĆ ČEKIĆEM POVREDIO TROJE LJUDI, POLICIJSKI SLUŽBENIK SPREČIO VEĆU TRAGEDIJU

Vozač automobila danas oko 11 sati čekićem je nasrnuo na Anđelinu Kamberović staru 48 godina iz romskog naselja Podvorce,...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img