11.8 C
Leskovac
sreda, maj 8, 2024
NAJNOVIJE VESTI
Leskovački Romi danas obeležavaju Đurđevdanske zadušniceUskrs proslavljen u romskim hrišćanskim pentakosnim crkvama u Leskovcu, Lebanu, Vranju, Nišu….U Podvorcu održana tradicionalna manifestacija „Đurđevdanski uranak“Erdelezi(Đurđevdan) kod Roma u Leskovcu i VranjuDemokratska unija Roma izlazi na lokalne izbore u Nišu na zajedničkoj listi koalicije “UJEDINJENI – NADA ZA NIŠ”HRISTOS VASKRSE! SREĆAN USKRS!Romske hrišćanske pentakosne crkve u Leskovcu organizuju proslavu UskrsaBUJANOVAC: Lista Roma SPP – Da smo svi jednaki, Romi kažite Da – Adem Salihiu učestvuje u izbornoj trci za odbornike u lokalnom parlamentuNasilna mobilizacija Roma u UkrajiniU PODVRCU MLADIĆ ČEKIĆEM POVREDIO TROJE LJUDI, POLICIJSKI SLUŽBENIK SPREČIO VEĆU TRAGEDIJUDanas bez struje ulice u romskom naselju „Sat mahala“Pretukao mladića u centru LebanaPrivode se kraju radovi na izgradnji vodovodne mreže od Velikog Trnjana do PalikućeOrganizovane Uskršnje radionice za decu na gradskom trgu u LeskovcuOtvoreno dečje igralište“Srećičica“ u centralnom parku u LeskovcuPodeljeni ugovori udruženjima za realizaciju projekata iz oblasti Socijalne zaštite u 2024.godiniMihajlović: Unija Roma Srbije posle skoro 20 godina izlazi na lokalne izbore u BeograduPrivremeno povučen skandalozan, sraman, diskriminatorski i rasistički predlog da se preimenuje bulevar Šabana Bajramovića u NišuU Leskovcu za 24 sata rođeno šest bebaSkupština Grada Niša u petak odlučuje o promeni naziva Bulevara Šabana Bajramovića, direktor Nišvila Ivan Blagojević to vidi getoizaciju umetnika i latentni rasizam

GrO SNS Leskovac: glasači prepoznaju domaćinsko upravljanje budžetom grada i zato poklanjaju poverenje našoj opciji

Pročitajte

Rebalans i domaćinsko upravljanje budžetom ima uticaj na građane. Ali ne na način na koji gospoda iz GG Za Leskovac zajedno misle i priželjkuju za sebe, već po modelu uspešnog i već pomenutog domaćinskog raspolaganja novcem građana, koji glasači prepoznaju, i poklanjaju poverenje našoj opciji.

Naprednjaci u saopštenju navode; da na isti taj način dobijemo i poverenje tako što ulažemo novac u zdravstvo i obnavljanje bolnice, u sport sa novim stadionom, u prosvetu, kulturu, poljoprivredu. I isto tako milijardama u prethodnom mandatu koje ulažemo u nova radna mesta za naše vredne građane i radnike, sportiste, decu, penzionere, zadobijamo njihovo poverenje, a ne glasove kako Vi kažete. Mi u Srpskoj naprednoj stranci sa dr Goranom Cvetanovićem na čelu, se vodimo filozofijom da treba ulagati i graditi međusobno poverenje i zaslužiti podršku, a jeftinom kupovinom glasova bi se, verujem Vi bavili, kada bi ste se dokopali budžetskih sredstava.
Vaše prisustvo i delanje u skupštinskoj sali svih ovih godina nikako nije idejno obogatilo a ni doprinelo donošenju budžeta, tako da i ovaj medijski vapaj za sastav privremenog tela, kome po svim kalkulacijama ne pripadate, još jedan je apsurd.

Na dan kada je lokalna samouprava započela javnu raspravu o nacrtu budzetu grada, izdajete saopštenje da će se budžet usvojiti netransparentno i na taj način kupovati glasovi.

Privremeni organ grada Leskovca je formiran potpuno ispravno. Vlada RS je zakonom obavezana da vodi računa o političkom i nacionalnom sastavu raspuštene lokalne skupštine.
Predlog za članove privremenog organa daju odborničke grupe u skladu sa zastupljenošću a isti Vladi prosleđuje lokalna samouprava.
Zastupljenost,odnosno politički sastav, u momentu raspuštanja Skupštine grada Leskovca je bila sledeća:
SNS 48 odbornika
SPS 11 odbornika
JS 9 odbornika
ZLZ 6 odbornika
i 1 samostalni odbornik.
Shodno tome Srpskoj naprednoj stranci je pripalo 3 člana, sps 1 i js 1, sve ostalo su konstrukcije i „moralna tumačenja“ gospodina Cakića koja nemaju nikakvu potporu u propisima-navode na kraju saopštenja.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Leskovački Romi danas obeležavaju Đurđevdanske zadušnice

Zagušenje saobraćaja na delu Jajsnkog puta u Leskovcu gde je smešteno romsko groblje, znak je, da leskovački Romi danas...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img