21.8 C
Leskovac
nedelja, maj 19, 2024

Goran Cvetanović: romskoj crkvi 2 miliona dinara

Pročitajte

Privremeni organ grada Leskovca usvojio je danas rebalans budžeta koji je uvećan za 1,8 posto ili 116 miliona dinara, tako da budžet za ovu godinu iznosi 6 milijarde 638 miliona 638 hiljada dinara. Kako je kazao predsednik Privremenog organa Goran Cvetanović ovo je najveći budžet grada Leskovca do sada.

Rebalansom je, kako je juče ROMinfomedia pisala a Cvetanović danas to i potvrdio, opredeljeno 2 miliona dinara za rekonstrukciju Prve romske crkve, kako bi se završili unutrašnji radovi na objektu crkve.

Rebalnosom je potvrđena odluka o novčanim sredstvima za nabavku udžbenika svim osnovcima i srednjoškolcima iz socijalno ugrođenih porodica.

Uvećavaju se sredstva sportskim klubovima i organizacijama, pa će umesto dosadašnjih 125 miliona sportskim klubovima i organizacijama pripasti 155 miliona.

„Leskovac je postao grad po meri sportista i grad gde se igraju međunarodne utakmica, tako da smo odlučili da dodatno sportiste podržima. Mislim da ćemo u toku naredne godine projektovati budžet za sport na rekordnih 175 miliona dinara“-kazao je Cvetanović.

Sa 200 miliona dinara biće podržan i besplatni gradski i prigratski prevoz za povlažćene kategorij a to su osobe sa invaliditetom, osobe sa posebnim potrebama, njihovi pratioci, upošljenici osnovnih i srednjih škola,deca do srednjoškolskog uzrasta, penzioneri sa primanjima do 35 hiljada dinara,socijalno ugrožene kategorije prema spisku nadležnih organa, trudnice, studenti sa prosekom preko 9, srednjoškoci sa Vukovom diplomom, roditelji sa tri i više deteta, deca bez roditelja i deca u hraniteljskim porodicama, ratni vetereni, dobrovoljni davaoci sa preko 50 davanja krvi, deca mlađa od 18 godina kojima je jedan roditelj preminuo i druge kategorije po odluci Gradske uprave.

„Prevoznik će biti u obavezi da obavlja delatnost bez obzira da li je određena linija finansijski isplatiljiva“-kazao je predsednik CVetanović.

On nije otkrio koji prevoznik je dobio na tenderu, ali je na kraju dodao da Ugovor sa prevoznikom o javno-privatnom partnerstvu, još nije potpisan jer se čeka odluka po uloženoj žalbi.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img