13.8 C
Leskovac
četvrtak, maj 2, 2024
NAJNOVIJE VESTI

KONKURS ZA UPIS 300 POLAZNIKA NA OSNOVNU OBUKU PRIPADNIKA VATROGASNO-SPASILAČKIH JEDINICA

Pročitajte

Ministarstvo unutrašnjih poslova upisaće 300 polaznika na stručno osposobljavanje za obavljanje vatrogasno-spasilačkih poslova, i to; za potrebe bataljona na jugu Srbije, u Leskovcu 2 polaznika, Lebanu 2, Vranje 2, Vladičin Han 1, Preševo 2, Surdulica 2, Niš 4, Aleksinac 5,BelaPalanka, 1, Dimitrovgrad 1, Prokuplje 8 i Krušumlija 1 polaznik.

Kako navode iz MUP-a, uslov je da kandidat nema manje od 19 i više od 30 godina, da ima završenu srednju školu, da nema bezbednosnih smetnji za zasnivanje radnog odnosa, da ima prebivalište na teritoriji jedinice za koju je raspisan konkurs, kao i da ima vozačku dozvolu C kategorije ili dozvolu B kategorije, ali da u roku od 18 meseci nakon završetka obuke položi vozački ispit za C kategoriju.

Prijava sa dokumentacijom podnosi se policijskoj stanici po mestu prebivališta. Na osnovu konačne rang-liste, koju sastavlja komisija, odluku o prijemu kandidata donosi ministar.

Kandidati su u obavezi da uspešno prođu lekarske preglede, psihološku selekciju, proveru bazično-motoričkog statusa i intervju.

Oni koji ispune sve uslove u uspešno prođu sve faze selekcije, rangiraće se na osnovu zbirnih rezultata u svim delovima selekcije.

Sve dodatne informacije, kao i obrasci, dostupni su na zvaničnom sajtu MUP-a.

- Reklama -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

- Reklama -spot_img
Najnovije

Danas bez struje ulice u romskom naselju „Sat mahala“

Ogranak Elektrodistribucija Leskovac izvodiće radove na redovnim godišnjim revizijama TS 10/0,4 kV u Leskovcu. Zbog toga će u utorak,...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img