23.8 C
Leskovac
subota, maj 18, 2024

LESKOVAC: Gimnazija obeležila 144 godine postojanja i rada

Pročitajte


Gimnazija Leskovac, jedna od najstarijih u Srbiji, u prisustvu gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, brojnih gostiju, zaposlenih i učenika obeležila 144 godine postojanja i rada.

Direktorka škole Dragana Cvetanović je prilikom obrćanja na svečanosti kazala da je Gimnazija tokom vremena odolevala brojnim izazovima, prilagođavala se reformama i zadržala lični pečat po kome je prepoznatljiva, a to su duša i tradicija duga skoro vek i po.

„Ponosni smo na svoje učenike i nastavnike koji iz godine u godinu postižu izuzetne rezultate. Gimnazija je oduvek bila srce grada i mesto na kojem su ponikli vrsni znalci, pregaoci, lekari, profesori, naučni radnici, akademici kao i sportisti koji dobar glas o našoj školi pronose širom zemlje, ali i van nje“, kazala je Cvetanović.

Zamenica gradonačelnika Lidija Dimitrijević podsetila je da je Gimnazija odlikovana Sretenjskim ordenom drugog reda za naročite zasluge za Republiku Srbiju i njene građane i postignute rezultate u prosvetnoj delatnosti, kao i da je nosilac i drugih značajnih priznanja poput Oktobarske nagrade grada Leskovca.

Obeležavanje dana Gimnazije Leskovac danas je bilo posvećeno Milošu Crnjanskom i bagatom stvaralaštvu jednog od najvećih srpskih književnika.

Uručene su nagrade učenicima koji su pobedili na likovnom konkursu, za fotografiju, učenicima koji su doprineli novom sjaju hola škole svojim idejama, za angažovanje u organizaciji Dana škole.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img