18.8 C
Leskovac
sreda, maj 8, 2024
NAJNOVIJE VESTI
Policija tokom przanika alkotestirala 1.801 vozača, 22. su vozili pod dejstvom alkoholaPodeljeni ugovori udruženjima za realizaciju projekata iz oblasti kultureLeskovački Romi danas obeležavaju Đurđevdanske zadušniceUskrs proslavljen u romskim hrišćanskim pentakosnim crkvama u Leskovcu, Lebanu, Vranju, Nišu….U Podvorcu održana tradicionalna manifestacija „Đurđevdanski uranak“Erdelezi(Đurđevdan) kod Roma u Leskovcu i VranjuDemokratska unija Roma izlazi na lokalne izbore u Nišu na zajedničkoj listi koalicije “UJEDINJENI – NADA ZA NIŠ”HRISTOS VASKRSE! SREĆAN USKRS!Romske hrišćanske pentakosne crkve u Leskovcu organizuju proslavu UskrsaBUJANOVAC: Lista Roma SPP – Da smo svi jednaki, Romi kažite Da – Adem Salihiu učestvuje u izbornoj trci za odbornike u lokalnom parlamentuNasilna mobilizacija Roma u UkrajiniU PODVRCU MLADIĆ ČEKIĆEM POVREDIO TROJE LJUDI, POLICIJSKI SLUŽBENIK SPREČIO VEĆU TRAGEDIJUDanas bez struje ulice u romskom naselju „Sat mahala“Pretukao mladića u centru LebanaPrivode se kraju radovi na izgradnji vodovodne mreže od Velikog Trnjana do PalikućeOrganizovane Uskršnje radionice za decu na gradskom trgu u LeskovcuOtvoreno dečje igralište“Srećičica“ u centralnom parku u LeskovcuPodeljeni ugovori udruženjima za realizaciju projekata iz oblasti Socijalne zaštite u 2024.godiniMihajlović: Unija Roma Srbije posle skoro 20 godina izlazi na lokalne izbore u BeograduPrivremeno povučen skandalozan, sraman, diskriminatorski i rasistički predlog da se preimenuje bulevar Šabana Bajramovića u Nišu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao svečanom otvaranju italijanske kompanije „Aunde“ u Leskovcu

Pročitajte

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u Leskovcu otvaranju nove italijanske fabrike „Aunde“ koja je specijalizovana za proizvodnju automobilskih presvlaka za sedišta.

Predsednik Vučić je zajedno sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem, ambasadorom Italije u Srbiji Lukom Gorijem i direktorom kompanije Aninom De Venecijom održao sastanak, obišao radnike i nakon toga se obratio.

Predsednik Vučić je izjavio da će ta fabrika proizvoditi navlake, automobilska sedišta i za kragujevački Fijat i najavio da će se 31. oktobra sastati sa predstavnicima još jedne poznate italijanske kompanije koja planira veliku investiciju u Nišu.

Kompanija „Aunde Italija“ je potpisala dugoročni sporazum sa proizvođačem „Stellantisa“ koji će realizovati „Aunde Srbija“, u vezi saradnje na značajnim projektima: Fiat Panda, Fiat 600, Alfa Kid za 100 odsto proizvodnju navlaka.

Predsednik Vučić je najavio da bi kompanija Aunde, ukoliko bude zainteresovana, mogla da otvori još neki pogon na jugu.

„Rekao sam im, ako planiraju, da imamo stari pogon Jumka u Vranju ili negde drugde na jugu Srbije i da će imati podršku države Srbije, kako bismo zaposlili ljude“, rekao je predsednik Vučić.

Italijanska kompanija „Aunde“ je za sada uposlila 300 radnika, prevashodno onih koji su radili u Turskoj kompaniji „Džinsi“ koja je svoje pogone u Leskovcu zatvorila sredinom tekuće godine kada su radnici te kompanije ostali bez posla.

Direktor kompanije Anino De Venecija najavio je da će do kraja 2024.godine uposliti još 260 radnika i da će u pogonu koji je danas otvoren u Leskovcu raditi ukupno 560 radnika.

Ambasador Italije u Srbiji Luka Gori rekao je da mu je drago što je na svečanom otvaranju novog pogona Aunde.

„Današnja svečanost je posebno važna, jer je ovo još jedna važna italijanska investicija. I govori o poverenju italijanskih preduzetnika koji ovde proširuju svoje poslovanje“- napomenuo je Gori.

- Reklama -spot_img

1 KOMENTAR

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Policija tokom przanika alkotestirala 1.801 vozača, 22. su vozili pod dejstvom alkohola

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu i Lebanu, u toku praznika, alkotestirali su ukupno 1.801 vozača i sankcionisali 22....
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img