16.8 C
Leskovac
nedelja, april 28, 2024
NAJNOVIJE VESTI
Organizovane Uskršnje radionice za decu na gradskom trgu u LeskovcuOtvoreno dečje igralište“Srećičica“ u centralnom parku u LeskovcuPodeljeni ugovori udruženjima za realizaciju projekata iz oblasti Socijalne zaštite u 2024.godiniMihajlović: Unija Roma Srbije posle skoro 20 godina izlazi na lokalne izbore u BeograduPrivremeno povučen skandalozan, sraman, diskriminatorski i rasistički predlog da se preimenuje bulevar Šabana Bajramovića u NišuU Leskovcu za 24 sata rođeno šest bebaSkupština Grada Niša u petak odlučuje o promeni naziva Bulevara Šabana Bajramovića, direktor Nišvila Ivan Blagojević to vidi getoizaciju umetnika i latentni rasizamNovo dečje igralište u parku Devet JugovićaOdržan čas istorije „Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu“U leskovačkom porodilištu rođene dve bebeZABRANA sklapanja maloletničkih brakovaU nedelju besplatni preventivni pregledi u Domu Zdravlja i Opštu bolnicu LeskovacAkcija saobraćajne policije usmerene na kontrolu brzineU Baru održana 19. Generalna skupština NALAS-aIstraživanje Instituta Batut: prisutnije tuče među učenici osnovnih škola, seksualno aktivni sa 11 godinaNenad Zdravković: rešiti problem romskog groblja u LeskovcuU Leskovcu rođene tri bebe u jednom danuU Briselu predsedniku opštine Vrnjačka Banja dodeljena nagrada“Prijatelj Roma“Vozili pod dejstvom droge i alkoholaOdržan komemorativni skup povodom 25 godina od raketiranja voza u Grdeličkoj klisuru u NATO agresiji

Zaštitnik građana pokrenuo postupak povodom tragičnog slučaja u Niškoj Banji

Pročitajte

aštitnik građana Zoran Pašalić je danas, na osnovu saznanja iz medija da je u Niškoj Banji jedan maloletnik usmrtio drugog maloletnika, po sopstvenoj inicijativi pokrenuo ispitni postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada nadležnih organa.

Zaštitnik građana je zatražio od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da u konkretnom slučaju izvrši nadzor o radu osnovne škole, koju su pohađala dvojica maloletnika, i da u roku od 15 dana dostavi izjašnjenje Zaštitniku građana o svim činjenicama i okolnostima u vezi sa u ovim slučajem.

Zaštitnik građana je od Ministarstva unutrašnjih poslova – policijsko odeljenje Niška Banja, kao i od osnovne škole u Niškoj Banji, čiji su učenici dvojica maloletnika, takođe zatražio izjašnjenje o svim činjenicama i okolnostima u vezi sa ovim slučajem, uključujući i sva saznanja koja se mogu odnositi na navode o „problematičnom ponašanju“ deteta M.M.

Traži se i dostavljanje informacija o tome da li je dana 05.10.2023. god. osnovna škola u Niškoj Banji raspolagala saznanjima o eventualnom konfliktu između dečaka, kao i o merama koje su ta osnovna škola i Ministarstvo unutrašnjih poslova –policijsko odeljenje Niška Banja preduzimali, imajući u vidu da se radi o krivično neodgovornom licu koje je ranije bilo prijavljivano zbog vršnjačkog nasilja.

„Za ovo što se dogodilo ne postoje prave reči. Jeste užasno i jeste tragedija. Ali, nedopustivo je da konstatujemo stanje, da se zgražavamo nad zločinom i nažalost, reagujemo post festum, posebno što su u pitanju deca. Zločin, koji se dogodio juče i to tačno posle pet meseci od nezapamćene tragedije u beogradskoj osnovnoj školi, prosto nije smeo da se desi.

Tragedija u Niškoj Banji pre svega otvara pitanje odgovornosti nas odraslih, i svih institucija u čijem su fokusu deca, posebno u kontekstu primene svih novih i sveobuhvatnih mera, koje su nedavno donete kako bi se predupredilo nasilje među decom i najvažnije, izbegli ovakvi ishodi.“

- Reklama -spot_img

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

- Reklama -spot_img
Najnovije

Organizovane Uskršnje radionice za decu na gradskom trgu u Leskovcu

Grad Leskovac u saradnji sa svim predškolskim ustanovama sa teritorije grada Leskovca, Predškolskom ustanovom “Vukica Mitrović”, osnovnim...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img