12.8 C
Leskovac
četvrtak, maj 16, 2024

Film „Bapske priče“- vile, vampiri, omaje

Pročitajte

Produkcija „Fenjer film“ tokom leta snimila je dokumentarni film pod nazivom“Bapske priče“ u kome potomci pričaju priče svojih predaka u susretu sa neobjašnjivim-vile, vampiri, omaje.

Kako je u saopštenju za javnost navedeno iz ovo produkcije, saradnici projekta su; Slađana Rajković muzejski savetnik Etnolog, Dragoljub Savić master Psiholog, a veliku pomoć prižio im je „Udruzenje Penzonera“ u Leskovcu. Fim je snimljen po ideji predsednika uduženja za kulturu i umetnost „Fenjer“ i reditelja ovog filma Mirsada Ibrića.

Mnogi sagovnici su i sami doživeli susret sa neobjašnjivim a neki su i videli onu drugu stranu sveta pa se božijom voljom vratili u ovozemaljski svet.

Akteri igranog dela filma obuhvata sve starosne strukture tako da najmladji akter ima samo 11 meseci a naj stariji 86 godina.

„Cilj nam je da otrgnemo od zaborava ovakve priče jer su oni deo kulture, tradicije i običaje našeg naroda u Leskovcu i okolini.

Snimanje smo započeli u avgustu ,radove na produkci privodimo kraju kada ćemo i zvanično ovaj sadrzaj ponuditi nacionalnim televizijama.Nadamo se televizijskom emitovanju u zimskon periodu kada sve ove priče dobijaju poseban šmek“, navedeno je na kraju saopštenja.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

PREMIJERNO PRIKAZANA NOVA EMISIJA „ROMANI KUHINJA“

Nova emisija "Roamni Kuhinja" premijernio je u nedelju 12.maja 2024. u 21 sat prikazana na YouTube kanalu medija ROMinfomedia. Ova...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img