9.8 C
Leskovac
utorak, maj 14, 2024

Gradonačelnik Cvetanović obišao Narodnu biblioteku“Radoje Domanović“

Pročitajte

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović obišao je u sredu Narodnu biblioteku „Radoje Domanović“ u Leskovcu povodom adaptacije istočne fasade i formiranja novog izložbenog prostora.

On je prilikom posete kazao da je okalna samouprava Grada Leskovca svesna dobrobiti koji jednom gradu pruža čitanje knjiga, ali i značaja matične biblioteke na kulturnoj sceni naše zemlje, ali i našeg grada. Stoga joj konstantno pruža podršku.

„Adaptacijom istočne fasade Narodne biblioteke „Radoje Domanović“, koja se nalazi u strogom centru našeg grada, omogućeni su bolji uslovi za rad bibliotekara, ali i za sve naše sugrađane, pogotovo mlade, koji konstantno čitaju knjige. Uspeli smo da stvorimo uslove za izlagačku aktivnost kroz realizaciju projekta „Ulična galerija“. Grad Leskovac je uložio 4,3 miliona dinara i samim tim pokazao da je ova kulturna institucija vredna za sve nas“, kazao je Cvetanović.

Direktorka Narodne biblioteke Vesna Ilić zahvalila se gradonačelniku na poseti i kazala da prema poslednjem popisu i reviziji bibliotečke građe, Biblioteka raspolaže sa ukupno 185.318 monografskih i serijskih publikacija što je za 3.577 publikacija do sada više od prethodne godine.

„Danas imate priliku da pogledate 1.435 prinovljenih knjiga iz otkupa Ministarstva kulture, u vrednosti od 1.182.434 dinara. Takođe, Biblioteka poseduje fond namenjen slepim i slabovidim osobama, a prostor Biblioteke dostupan je i osobama sa invaliditetom. Ukupno upisanih članova je 15.678, od kojih je aktivno 6.144. Na sam Dan pismenosti, koji se obeležava svake godine, upisano je 260 novih korisnika.

Biblioteka u Leskovcu je ustanova koja od osnivanja, kroz svoje redovne programske aktivnosti u oblasti kulture i umetnosti, usko sarađuje sa ustanovama obrazovanja i kulture na realizaciji različitih programskih sadržaja, u okvirima praktične i dodatne nastave koja se realizuje u prostoru Biblioteke. Programi često uključuju izložbe, kao i promocije vizuelnih umetnosti u prostoru Biblioteke.“

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

PREMIJERNO PRIKAZANA NOVA EMISIJA „ROMANI KUHINJA“

Nova emisija "Roamni Kuhinja" premijernio je u nedelju 12.maja 2024. u 21 sat prikazana na YouTube kanalu medija ROMinfomedia. Ova...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img