16.8 C
Leskovac
petak, maj 17, 2024

Predstavnicima udruženja i učeničkih parlamenata Grad Leskovac podelio 14 ugovora za finansiranje omladinskih projekata

Pročitajte


Predstavnicima udruženja i učeničkih parlamenata gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović podelio je 14 ugovora za finansiranje omladinskih projekata, u ukupnoj vrednosti od 2 miliona dinara.

U okviru programa „Aktiviraj se“, koji za cilj ima promociju aktivizma i volonterizma mladih, Grad Leskovac preko Кancelarije za mlade već devetu godinu zaredom finansira ovakvu vrstu projekata i do sada je podržano preko 130 projekata koje je pripremilo oko 7000 mladih Leskovčana, a za šta je iz gradskog budžeta ukupno izdvojeno oko 13 miliona dinara.

Marija Rajković, pomoćnik gradonačelnka, obrativši se ispred lokalne samouprave naglasila je, da jeulaganje u mlade dugotrajna investicija, stvaranje čvrstog temelja za postavljanje stabilnih stubova budućnosti.

„Najvažnije je dati im vetar u leđa da u potpunosti iskoriste svoj potencijal i energiju, da nađu mesto pod suncem u svom rodnom gradu i da se njihovi veliki snovi ostvare.

Lola Stojanović, predsednik Učeničkog parlamenta leskovačke Gimnazije, zahvalila se Gradu Leskovcu i gradonačelniku Cvetanoviću za konstantno ulaganje u napredak i znanje mladih, kao i Кancelariji za mlade koja je odobrila njihov projekat za opremanje učionica belim tablama.

„Naše stare zelene table su svima poznate i prenele su mnogo znanja prethodnim generacijama, ali je vreme da ih zamenimo novim, belim tablama jer su preglednije, lakše se održavaju, lakše su za čitanje i pisanje i sigurna sam da će biti inspiracija za mnoge nove kreacije. Podršla za ovaj projekat nam mnogo znači, jer će da obeleži jedno novo razdoblje Gimnazije i učiniće naše obrazovanje i obrazovanje budućih generacija još uspešnijim nego što je do sada bilo. Moram da iskažem sreću i ponos što sam u ovoj školi i što mogu da budem jedan mali deo njenog unapređenja“, zaključila je.

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img