19.8 C
Leskovac
subota, maj 18, 2024

OŠTRIJA KONTROLA ZAGADJIVAČA JEZERA U CENTRU VLASOTINCA

Pročitajte

Štab za vanredne situacije vlasotinačke opštine na svojoj poslednjoj sednici naložio je svim inspekcijama ove varoši da izvrše oštriju kontrolu potencijalnih zagadjivača jezera na Vlasini dok traje kupališna sezona.

  Za zaustavno jezero u centru Vlasotinca koje Vlasotinčani zovu „svojim morem“ i dalje važi upustvo o obaveznom tuširanju kupača nakon kupanja, a na osnovu mišljenja leskovačkog Zavoda za javno zdravlje.

       „Preduzeću  Vlasotinačko HSV koje rukuje ustavom vodenih brana na veštačkom jezeru naloženo je da jednom sedmično,ovom prilikom četvrtkom,vrše ispust vode iz jezera i nakon čišćenja dna njegovo ponovno punjenje…Izvršiće se kontrola preduzeća koje vrše eksploataciju šljunka uzvodno ,i drugih potencijalnih zagadjivača iznad zaustavne brane,učestalo sve dok traje sezona kupanja na Vlasini“…,istakao je za lokalne medije Ivan Stanković načelnik Štaba za vanredne situacije Opštine Vlasotince.    

Tekst i foto – Tomislav Stevanović

- Reklama -spot_img

Comments are closed.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

- Reklama -spot_img
Najnovije

Iz dvorišta i garaža krao trotinet, bicikle, odeću i obuću

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, intenzivnim operativnim radom, rasvetlili su 11 krađa i uhapsili M. D. (1981) iz...
- Reklama -spot_img

Povezane vesti

- Reklama -spot_img